Menu
 

Apdrošinātājs: Vidējā atlīdzība par sasistu telefonu triju gadu laikā augusi par apmēram 30%

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vidējā atlīdzība par sasistu mobilo telefonu triju gadu laikā ir augusi par apmēram 30%, aģentūrai LETA pavēstīja risku apdrošināšanas kompānijas "Balta", kas ietilpst, PZU grupā, pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka ik gadu atlīdzībās par bojātām elektroiekārtām un mobilajām ierīcēm "Balta" klientiem izmaksā aptuveni pusmiljonu eiro, un, pēc apdrošinātāja aplēsēm, 2023.gada pirmajos mēnešos vidējā apdrošināšanas atlīdzība turpinās palielināties.

"Baltas" Privātā īpašuma un speciālo produktu vadības pārvaldes vadītājs Armands Lagons skaidro, ka kopumā tendences liecina, ka cilvēki ar savām mobilajām ierīcēm apietas mazliet saudzīgāk nekā pirms, piemēram, pieciem gadiem, lai gan negadījumi joprojām notiek gana bieži, jo īpaši laika apstākļiem uzlabojoties, jo aktīvās atpūtas laikā cilvēki kļūst neuzmanīgāki un biežāk gadās dažādas ķibeles. 

Mazāku negadījumu skaitu Lagons skaidro ar diviem faktoriem. Pirmkārt, ar tehnoloģisko progresu, ražotājiem liekot uzsvaru uz ekrānu izturības stiprināšanu, un, otrkārt, ar lietošanas paradumu maiņu - aizvien biežāk, pērkot jaunu telefonu, jau iegādes brīdī tam tiek uzlīmēts ekrāna aizsargstikliņš vai telefons tiek ielikts aizsargvāciņā.

Lagons norāda, ka pirmais, kas cieš, telefonam nokrītot zemē, ir ekrāns. Ekrāna remonts mobilajam tālrunim izmaksā vidēji 30-60% no preces vērtības, bet netrūkst arī gadījumu, kad ierīci vairs nav izdevīgi remontēt un tā tiek aizvietota ar jaunu iekārtu.

Turklāt pāreja uz attālināto darbu ir veicinājusi jaunu tendenci - biežāk dažādos sadzīviskos negadījumos cieš datori un planšetdatori, norāda kompānijā.

Cilvēkiem aizvien vairāk laika pavadot mājās Covid-19 ietekmē, būtiski pieaudzis negadījumu skaits, kuros bojāti televizori un monitori. Piemēram, pandēmijas karstākajā punktā 2020.gadā negadījumi par bojātiem televizoriem pieteikti piecas reizes vairāk nekā iepriekšējos gados. Pēc mājsēdes beigām šādu negadījumu skaits samazinājies, tomēr joprojām saglabājas lielāks nekā pirms pandēmijas, jo daudzi ir pārgājuši uz daļēji attālinātu darba režīmu.

"Balta" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar peļņu 10,812 miljonu eiro apmērā, kas ir par 16,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bruto apdrošināšanas prēmijās "Balta" pērn parakstīja 144,643 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksāja 72,771 miljonu eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.