Menu
 

Marta beigās Siguldā notiks "Nakts Krustaceļš"

  • Autors:  LETA
Foto - katolis.lv Foto - katolis.lv

Marta pēdējā dienā Siguldā un tās apkārtnē pirmo reizi Latvijā norisināsies pasākums "Nakts Krustaceļš", kuru rīko Siguldas katoļu draudze sadarbībā ar Salaspils draudzes prāvestu Ilmāru Tolstovu.

Kā aģentūra LETA uzzināja Latvijas Romas Katoļu baznīcā, daudzviet Polijā jau aptuveni 20 gadus notiekot Gavēņa laika pasākums "Ekstremālais Krustaceļš", kura mērķauditorija ir jaunieši un pasākums notiekot pat līdz 24 stundu garumā, jo dažviet tā maršruts sasniedz pat 40 kilometru garumu. Šī pasākuma mērķis ir padarīt Krustaceļa lūgšanu saistošu jauniešiem.

Arī Siguldā uz "Nakts Krustaceļu" īpaši tiek aicināti jaunieši, taču var piedalīties arī visi citi interesenti, kas ir gatavi sevi izaicināt ne tikai garīgi, bet arī fiziski. Piedzīvojums sāksies plkst.20. Krustaceļa laikā būs jāatrod 14 kontrolpunkti - Krustaceļa stacijas sev vēlamā kārtībā. Šajos kontrolpunktos komandas saņems uzdevumus, kuru atrisināšanai būs jādarbojas fiziski, jādomā, kā arī jāsadarbojas. Tāpat kontrolpunktos pasākuma dalībnieki tiks rosināti pārdomāt svarīgus dzīves aspektus, "ieraugot tos Jēzus dzīves gaismā". Ceļā uz kārtējo staciju varēs pārdomāt kāda teksta fragmentu, kurš tiks lasīts katrā pieturvietā.

Lai piedalītos, ir nepieciešams izveidot komandu no diviem līdz pieciem cilvēkiem un reģistrēties. Pasākums 31.martā sāksies plkst.20 pie Siguldas dzelzceļa stacijas, bet dalībnieku reģistrācija notiks no plkst.19 līdz 19.45 pie Siguldas Katoļu baznīcas Raunas ielā 8.

Plānots, ka dalībniekiem līdz plkst.23.15 vai nu jāapmeklē visi kontrolpunkti, vai arī ap šo laiku jādodas virzienā uz baznīcu, kur no plkst.23 būs iespēja pavadīt laiku lūgšanā. Pusnaktī notiks dalībnieku apbalvošana, bet pēc tam turpināsies krusta adorācija un pielūgsme baznīcā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.