Menu
 

Saeima konceptuāli atbalsta grozījumus apvienota sabiedriskā medija izveidei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas paredz tiesisko pamatu apvienota sabiedriskā medija darbībai.

Plānots, ka apvienotais sabiedriskais medijs uzsāks darbu 2024.gada janvārī, vēsta Saeimas preses dienests. Iecerēts, ka Latvijas Televīzija un Latvijas Radio tiks apvienoti, izveidojot jaunu kapitālsabiedrību “Latvijas Sabiedriskais medijs” ar jaunu organizācijas struktūru un jaunu valdi.

Tāpat plānots noteikt, ka esošie Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas galvenie redaktori turpinās darbu attiecīgi kā radio programmu un televīzijas programmu satura galvenie redaktori līdz brīdim, kad tiks ievēlēts Latvijas Sabiedriskā medija galvenais redaktors.

“Atbalstītie likuma grozījumi ir solis tuvāk sabiedrisko mediju apvienošanai un iezīmē šī ilgstošā un diskusijām pilnā pārmaiņu procesa noslēguma posmu,” iepriekš atzīmējusi par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante.

Plānots, ka likuma izmaiņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, savukārt normas, kas attiecas uz Latvijas Sabiedrisko mediju – 2024.gada 1.janvārī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.