Menu
 

Foto: Ādažos notiek starptautiskās militārās mācības "Kristāla bulta 2023"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – kaprālis N.Dorobļajs, dižkareivis K.Lejnieks, Mehanizētā kājnieku brigāde Foto – kaprālis N.Dorobļajs, dižkareivis K.Lejnieks, Mehanizētā kājnieku brigāde

Līdz 31. martam Ādažu poligonā un Ādažu un Ropažu novados norisinās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes organizētās starptautiskās militārās mācības “Kristāla bulta 2023”. Mācībās piedalās aptuveni 3000 karavīru un vairāk nekā 1000 tehnikas vienību no Latvijas, ASV, Vācijas, Lielbritānijas un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas.

Šajās mācībās pilnveidos NATO valstu bruņoto spēku vienību savstarpējo sadarbību, integrēs kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma elementus manevra vienību atbalstam, plānojot un izpildot uzbrukuma un aizsardzības operācijas, kā arī sertificēs NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu, pavēstīja Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

“Šo mācību mērķis ir NATO kaujas grupas jaunās rotācijas integrācija Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē. Šogad mācībās tiek integrēts arī bataljons ( aptuveni 700 karavīru) no Dānijas bruņotajiem spēkiem, kuri kopš 2022.gada pavasara ir klātesoši Latvijā. Katras mācības ir kā noteikts eksperiments, jo pēc manevriem poligonā sākas vairāku mēnešu darbs pie analīzes, lai saprastu, ko un kā vēlamies uzlabot savās kaujas spējās,” uzvēris Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers.

Šīs ir taktiskās militārās mācības, līdz ar to netiks izmantota kaujas munīcija. Tehnikas vienības kā tanki, kājnieku kaujas mašīnas būs poligona teritorijā. Gaisā būs redzami sabiedroto helikopteri un lidmašīnas.

Mācības stiprinās NATO dalībvalstu mobilitāti un kaujas grupas sadarbību, īpašu uzmanību pievēršot NATO kolektīvai aizsardzībai un atturēšanai pret jebkādu potenciālu agresiju.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju uzlabošanu un reģionālās drošības stiprināšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.