Menu
 

58% aptaujāto plāno šogad ieguldīt naudu dārza, balkona un terases iekārtošanas darbos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

58% aptaujāto plāno šogad ieguldīt finanšu līdzekļus dārza, balkona vai terases iekārtošanas darbos, tiem atvēlot līdz 150 eiro, liecina tirdzniecības centra internetā “220.lv” un pētījumu kompānijas “Norstat Latvija” veiktā iedzīvotāju aptauja.

Aptaujā noskaidrots, ka vairāk nekā 200 eiro pavasarim raksturīgajos dārza, balkona, terases iekārtošanas darbos un dārza piederumu iegādē plāno investēt 11% respondentu. Šādas investīcijas vairāk ir aktuālas respondentiem vecumā no 40 līdz 74 gadiem.

Galvenais iemesls, kāpēc respondenti ir nolēmuši veidot dārzu, balkonu vai terasi ar ziediem, dārzeņiem un garšaugiem ir, lai veidotu skaistāku apkārtējo vidi, ko norādījuši 35% respondentu. Šo aspektu vīrieši (40%) minējuši biežāk nekā sievietes (31%).

Aptaujā arī secināts, ka 17% respondentu veido dārzu, balkonu, terasi ar ziediem, dārzeņiem un garšaugiem, lai varētu uzturēt veselīgāku dzīvesveidu, kamēr 13% aptaujāto ir atzinuši, ka tas ir viņu hobijs. Vēl 11% aptaujāto tādā veidā mazina stresu.

6% respondentu veido dārzu, balkonu, terasi ar ziediem, dārzeņiem un garšaugiem, jo ir ilgtspējīga un "zaļa" dzīvesveida praktizētāji.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.