Menu
 

Atklās militārajām vajadzībām attīstīto Garkalnes dzelzceļa posmu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Atklās militārajām vajadzībām attīstīto Garkalnes dzelzceļa posmu Foto: pixabay.com

8. novembrī plkst. 10.30 Garkalnes dzelzceļa stacijā tiks atklāts jaunbūvētais dzelzceļa posms, kā arī renovētā sānu un jaunā gala rampa, kuras paredzētas smagās militārās tehnikas iekraušanai un izkraušanai.

Garkalnes dzelzceļa infrastruktūras objektu atklāšanas pasākumā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita, valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” viceprezidents Ainis Stūrmanis un citi sadarbības partneri, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Aiva Kokoriša.

“Garkalnes dzelzceļa stacijā izbūvēti jauni infrastruktūras objekti un veikti nepieciešamie uzlabojumi, kas ļaus nodrošināt pilnvērtīgu ārvalstu bruņoto spēku līdzdalību militārajās mācībās, kuru laikā nepieciešama militārās tehnikas ātra nogādāšana no ostām pa dzelzceļu uz Garkalnes staciju, kā arī loģistikas prasību izpildi NATO operāciju ietvaros. Šis ir nozīmīgs projekts gan militārās, gan dzelzceļa infrastruktūras attīstības jomā,” uzsver aizsardzības ministrs R. Bergmanis.

Pasākumā laikā četri ASV bruņoto spēku kaujas tanki “M1 Abrams” pirmo reizi izmantos militārajām vajadzībām pielāgoto Garkalnes dzelzceļa posmu, vēsta A. Kokoriša.

Garkalnes dzelzceļa infrastruktūras attīstības projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 1,8 miljoni eiro, no kuriem aptuveni 500 000 eiro līdzfinansēja ASV armija Eiropā. Saskaņā ar Ministru kabineta 2016. gada rudenī pieņemto lēmumu infrastruktūras attīstības projekta ietvaros jauna sliežu pievedceļa izbūvi un iepriekšējā pievedceļa kapitālo remontu, kā arī laukuma paplašināšanas un apgaismes darbus veica valsts akciju sabiedrība “Latvijas dzelzceļš” un tā meitassabiedrība “LDz infrastruktūra”, savukārt rampu atjaunošanu un būvdarbus veica SIA “Arčers”. Projekts īstenots ar NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras starpniecību.

NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra kļuvusi par nozīmīgu Latvijas sadarbības partneri munīcijas un cita veida aizsardzības nozares iepirkumu, kā arī infrastruktūras attīstības jomā, norāda A. Kokoriša. Latvija ir pievienojusies NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras Loģistikas biržai, Munīcijas partnerībai un Spēju uzturēšanas partnerībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.