Menu
 

Rīgā un Rīgas reģionā no 55 sirēnām VUGD pārbaudē bez traucējumiem nostrādājušas 52 sirēnas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien, pārbaudot valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas tehnisko gatavību – trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamos bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamību –, bez traucējumiem un bojājumiem nostrādāja 152 no 158 pārbaudītajām trauksmes sirēnām informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Attālinās iedarbināšanas vai cita veida tehniskas problēmas tika konstatētas sešām trauksmes sirēnām. Vēl sešām sirēnām netika veikta pārbaude, jo tās atrodas remontā.  Kopumā Latvijā ir uzstādītas 164 trauksmes sirēnas.

Rīgā un Rīgas reģionā no 55 izvietotajām sirēnām bez traucējumiem nostrādāja 52 sirēnas. Dubultos un viena no Rīgā izvietotajām sirēnām nenostrādāja attālināti un tika iedarbinātas uz vietas manuāli. Savukārt Baldonē izvietotā sirēna netika pārbaudīta, jo tai tiek veikti remontdarbi.

VUGD atgādina, ka trauksmes sirēnu uzdevums ir brīdinātu iedzīvotājus dabas vai tehnogēnās katastrofas vai tās draudu gadījumā. Paralēli  informācija par apdraudējumu tiek pārraidīta ar elektronisko plašsaziņas līdzekļu (radio, TV) palīdzību. Šāda pārbaude tiek veikta katru pusgadu, lai pārliecinātos par valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas tehnisko gatavību – trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamiem bojājumiem vai traucējumiem sirēnu darbībā, kā arī starp VUGD un elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem (radio, TV) noslēgto līgumu darbības izpildi.

Notikumi Ukrainā parāda agrīnās brīdināšanas sistēmas nozīmi valsts un sabiedrības drošība stiprināšanā, tādēļ notiek aktīvs darbs pie jaunu instrumentu ieviešanas, tajā skaitā, šūnu apraides tehnoloģiju, kas nodrošinātu ātrāku informācijas izplatīšanu sabiedrībai par ārkārtas notikumiem un ieteicamo rīcību, norāda VUGD.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.