Menu
 

Digitalizēs patversmes "Ulubele" sistēmu brīvprātīgajiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai atvieglotu dzīvnieku patversmes “Ulubele” ikdienas darbu un sekmētu brīvprātīgo iesaisti, IT uzņēmums “Helmes Latvia” apņēmies digitalizēt pieteikšanās un saziņas sistēmu. Projekts norisinās uzņēmuma ikgadējā hakatona ietvaros – nevalstiskās un labdarības organizācijas tika aicinātas aprakstīt problēmsituācijas, ar kurām tās saskaras, bet tehnoloģiju uzņēmuma komanda izvēlējās vienu un šobrīd bez atlīdzības izstrādā nepieciešamo risinājumu, informē “Helmes Latvia” un “Ulubeles” pārstāvji.

“Ulubele ir no kill patversme, mēs uzturam dzīvniekus, līdz tos izvēlas adoptēt, tāpēc patversmē vienlaikus ir vairāk nekā 500 dzīvnieku. Lai visus aprūpētu, neiztikt bez brīvprātīgajiem, kuri ir gatavi piedalīties talkās, veikt saimnieciskos darbus, pastaigāties ar suņiem, socializēt dzīvniekus, darboties kā aukles mazuļiem u.tml. Brīvprātīgo kustība aizsākta jau 2015. gadā, taču, pateicoties “Helmes Latvia” iniciatīvai, varēsim darboties daudz produktīvāk. Līdz šim visa informācija – brīvprātīgo līgumi, nostrādātās stundas, pieteikumi instruktāžām u.c. – tika piefiksēta, rakstot ar roku, bet pēc tam ievadīta sistēmā, taču jaunais risinājums palīdzēs gan taupīt laiku, gan nodrošināt augstāku precizitāti,” stāsta patversmes “Ulubele” vadītāja Ilze Džonsone.

“Digitalizācija nozīmē arī ērtāku brīvprātīgo apzināšanu, piemēram, aicinājumu piedalīties talkā varēsim izsūtīt tikai tiem, kuri pieteikumos norādījuši, ka ir gatavi talkot, vai gadījumā, kad būs nepieciešamas aukles dzīvnieku mazuļiem, sistēma ļaus atlasīt tieši tos brīvprātīgos, kuri pieteikušies šim uzdevumam. Mēs ļoti cienām un novērtējam ikvienu, kurš ir gatavs palīdzēt, tāpēc nevēlamies apgrūtināt ar pārlieku lielu informācijas daudzumu,” piebilst I.Džonsone.

“Mūsu uzņēmuma vērtības ir drosme, rūpes un efektivitāte, vēlējāmies tās iedzīvināt arī šī gada hakatonā, radot IT risinājumu, kas atvieglotu ikdienu kādai labdarības organizācijai. Komanda apkopoja un izvērtēja visas iesūtītas idejas un, ņemot vērā zināšanas, pieredzi un kapacitāti, izvēlējās vienu, kurai nodrošināt bezmaksas risinājumu. Esam gandarīti par iespēju palīdzēt patversmei “Ulubele” – viesojoties un tiekoties ar komandu, pārliecinājāmies, cik nozīmīgu darbu viņi veic. Ja mums ir iespēja kaut nedaudz atvieglot viņu ikdienu, nevaram palikt malā,” stāsta “Helmes Latvia” izpilddirektors Viesturs Bulāns.

Izstrādātais IT risinājums atvieglos pieteikšanos brīvprātīgo kustībā – visus datus uzreiz varēs ievadīt sistēmā, līgumus būs iespējams parakstīt elektroniski, tāpat patversmes pārstāvji varēs operatīvāk uzskaitīt brīvprātīgo nostrādātās stundas, jo šo informāciju nepieciešams iesniegt Valsts ieņēmumu dienestam. Sistēmā tiks ietverta iespēja atlasīt un apziņot brīvprātīgos par dažādām aktualitātēm. Plānots, ka risinājums tiks ieviests jau šovasar, norāda uzņēmumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.