Menu
 

Sākusies nometne militāro misiju veterānu bērniem

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vaidavā sākusies nometne militāro misiju veterānu bērniem "Mazais Namejs 2023", kuru pēc fonda "Namejs" aicinājuma organizē skauti un gaidas, informēja pasākuma rīkotāji.

Tradīcija tika aizsākta 2018.gadā. Pasākuma mērķis ir dot iespēju veterānu bērniem jēgpilni un aktīvi pavadīt brīvo laiku.

80 nometnes dalībnieki piecu dienu nometnē kopā ar skautiem un gaidām praktizēs āra dzīves prasmes, gūs jaunus draugus, attīstīs patstāvību, radošumu, pielāgoties dažādiem apstākļiem, spēju strādāt komandā un apgūst personisko neatkarību. Dalībnieki dosies arī pārgājienā apkārt Vaidavas ezeram.

Savukārt otrdien jaunieši apmeklēs Ādažu militāro bāzi, tuvāk iepazīs savu vecāku ikdienu gaitas, piedalīsies arī NATO vienības organizētās izzinošās nodarbībās un paraugdemonstrējumos.

Pasākumu vada brīvprātīgie skautu un gaidu vadītāji, kuriem nometne ir lieliska iespēja praktizēt un pilnveidot savas vadības prasmes. Pasākums tiek veidots ar Latvijas skautu un gaidu organizācijas brīvprātīgā darba ieguldījumu, kā arī ar fonda "Namejs" ziedotāju atbalstu.

Pasākumā piedalās jaunieši no Rīgas, Ādažiem, Liepājas, Ogres, Salaspils, Ropažiem, Saulkrastiem, Lielvārdes, Jelgavas, Aizkraukles, Siguldas, Jūrmalas, Apes, Jēkabpils, Preiļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.