Menu
 

Jaunolainē svin novada senākās ēkas – baznīcas – 270 gadu jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jaunolaines ciemā esošā Olaines Sv.Elizabetes ev.lut. baznīca ir sākusi veidot sevi kā atvērtu un mūsdienīgu kultūrtelpu. Nedēļas garumā dažādos pasākumos tiks atzīmēta baznīcas apaļā pastāvēšanas jubileja, pavēstīja biedrībā “Jaunolaines attīstībai”. 25.jūlijā aprit 270 gadi, kopš 1753.gadā Rīgas superintendants Nikolaus Šulte iesvētīja jauno mūra baznīcu, tai dodot valdošās ķeizarienes Elizabetes vārdu.

270 gadu jubilejas svinēšanu Olaines sv.Elizabetes ev.lut.baznīca sāka jau 2022.gada vasarā, kad aicināja iedzīvotājus iesūtīt savus stāstus un fotogrāfijas ar atmiņām par Olaines Sv.Elizabetes ev.lut.baznīcas lomu savā dzīvē. Līdztekus tika piedzīvotas nozīmīgas pārmaiņas – fasādes izgaismošana un lavandu lauks baznīcas uzkalniņā.

Svētkus plānots atzīmēt visu nedēļu. Svētku programmā atvēlēts laiks gan kristīgajām tradīcijām, gan mūzikai un aktivitātēm, kas priecēs ikvienu. Jau 25.jūlijā tiks svinēts ar svinīgu svētbrīdi, vakaru piepildot ar koncertu Lienes Grosas (akordeons), Ievas Supjevas (flauta) un Agates Ozoliņas (čells) izpildījumā. Savukārt 27.jūlijā uz īpašu lekciju tiek aicināti pāri, lai kopā ar Vilni un Daigu Sliņķiem ar sarunu iepazītu dziedinošas attiecības.

Svētku kulminācija būs 30. jūlijā, kad pēc īpaša svētku dievkalpojuma ikviens ir gaidīts uz Dārza svētkiem, kuros muzicēs Gunārs Gaumigs, būs radošās darbnīcas, kurās būs iespēja apgleznot akmeņus baznīcas dārzam, pieejamas izjādes ar poniju un svētku klinģeris. Visu svētku nedēļu baznīcā būs apskatāma izstāde “Olaines baznīca caur krāsām”, ko veidos Olaines Pieaugušo izglītības centra gleznotāju darbi.

Kā informēja biedrība “Jaunolaines attīstībai”, draudze aicina ikvienu interesentu baudīt un priecāties kopā, norādot: “Ja vēlaties sveikt baznīcu, draudze īpaši priecāsies dāvinājumā saņemt hortenziju stādu, ar ko papildināt baznīcas dārzu.”

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.