Menu
 

Vāc parakstus par valsts apmaksātu azbestu saturošu atkritumu utilizāciju

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par valsts apmaksātu azbestu saturošu atkritumu utilizāciju. Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Salvis Petriks.

Viņš vēlas novērst azbestu saturošo atkritumu nonākšanu Latvijas dabā. Tāpēc viņš aicina valsts budžetā rast līdzekļus un noteikt atbildīgo ministriju attiecīgo normatīvo aktu un citu nepieciešamo mehānismu izstrādei, lai valsts segtu izmaksas, kas saistītas ar azbestu saturošu atkritumu utilizāciju.

Petriks norāda, ka Latvijā azbesta saturošos atkritumus (sevišķi šīferi) utilizēt ir ļoti apgrūtinoši un ļoti dārgi. Nedaudzajos pieņemšanas punktos cena svārstās ap diviem eiro par kvadrātmetru, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Tāpat Latvijas iedzīvotāji ir maz informēti par šādu atkritumu kaitīgumu, tāpēc neaizdomājas un tos izmet parastajos atkritumos un iestrādā savos piemājas ceļos.

Idejas autors pārliecināts, ka, ja valsts radītu mehānismu un padarītu iepriekšminēto atkritumu utilizāciju ērtu un lētu, šādu kancerogēnu atkritumu nonākšana Latvijas dabā noteikti mazinātos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.