Menu
 

Par 2024.gada jauniešu galvaspilsētu izraudzīts Līvānu novads; par titulu cīnījās arī siguldieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.izm.gov.lv Foto - www.izm.gov.lv

12.augustā jauniešu festivālā “Kopums” tika paziņoti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētā konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” uzvarētāji, par "Latvijas jauniešu galvaspilsētu 2024" pasludinot Līvānu novada pašvaldību, informē IZM.

Līvānu novada pašvaldība no IZM saņēma goda plāksni ar uzrakstu "Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2024" un ceļojošo kausu no 2023.gada uzvarētājiem - Bauskas novada pašvaldības. Konkursa uzvarētāju noteica žūrijas komisija, ņemot vērā arī publiskās balsošanas rezultātus. Pirmo reizi konkursa vēsturē ceļojošais kauss ir devies uz Latgali.

Kā pieteikumā norādīja pašvaldība, liekot kopā pasākuma plānu nākamajam gadam, jaunieši paši izteica savas domas un lika kopā idejas par to, kādiem pasākumiem jānotiek, kas uzņemsies konkrētās atbildības, demokrātiski pieņēma lēmumus un konsultējās ar jaunatnes darbiniekiem. Gan jaunieši, gan jaunatnes jomas darbinieki apzinās nopietnību un atbildību, mērķtiecīgi pilnveidojās un turpina sevi pierādīt kā pašvaldību, kas jaunatnes jomā var ienest jaunas idejas un inovācijas.

Šajā gadā par titulu cīnījās trīs pašvaldības – Cēsu novada pašvaldība, Līvānu novada pašvaldība un Siguldas novada pašvaldība. Konkurss tika rīkots septīto reizi, un tā mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju prestižu, vēsta IZM.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.