Menu
 

Noslēdzies piedzīvojumu un dabas terapijas projekts Siguldas un Tukuma novada jauniešiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - projekta organizatori Foto - projekta organizatori

Siguldas novada pašvaldībā četru mēnešu garumā tika īstenots projekts “Piedzīvo, sajūti, atrodi!”, kuru īstenoja biedrība “Palēciens Tev” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu un Tukuma novada pašvaldības Sociālo dienestu, informē Siguldas novada pašvaldībā.

9.augustā tika rīkota projekta noslēguma prezentācija. Lai veicinātu viedokļu apmaiņu, rezultāti tika prezentēti pašvaldībā, kā arī projektā piesaistītajiem ekspertiem, jomas speciālistiem, politikas veidotājiem, jauniešiem un citiem jaunatnes jomā esošajiem. Noslēguma pasākumā piedalījās arī jaunieši, kuri bija sagatavojuši un prezentēja īsfilmas par projektu.

Pēc speciālistu novērojumiem, ne vienmēr pusaudži ir gatavi apmeklēt terapeita kabinetu, lai risinātu aktuālus, ar mentālo stāvokli saistītus jautājumus, tāpēc šī ir alternatīva iespēja viņiem sniegt nepieciešamo psihoemocionālo atbalstu. Piedzīvojumu un dabas terapijas sniegtās iespējas ir dažādas – no mierpilnas būšanas mežā klusumā, līdz asām izjūtām, individuāli vai kopā ar citiem jauniešiem veicot aktivitātes dabā, norāda pašvaldībā.

Galvenās aktivitātes mērķis visiem aktivitātes pasākumiem bija:

  • nodrošināt jauniešiem ar ierobežotām iespējām emocionāli pieejamu, atbalstošu, iekļaujošu vidi un labvēlīgus apstākļus jauniešu diskusijām un socializācijas aktivitātēm;
  • veicināt jauniešu medijpratības prasmju attīstību, informācijas meklēšanas, orientēšanās prasmju attīstību apkārtējā vidē, tai skaitā, izmantojot sabiedrisko transportu, apgūt praktiskas iemaņas, plānojot maršrutu, izmaksas, ēdienkarti, pasūtīt biļetes, veidot videorullīšus;
  • veicināt komunikācijas un diskusiju prasmes, veicot iedzīvotāju intervijas;
  • sekmēt jaunieša personisko un grupas attīstību, atklāt jaunieša stiprās puses;
  • apgūt āra dzīves pamata prasmes un vides izglītību praksē;
  • mācīšanās būt grupā un uzņemties atbildību, fokusējoties uz izdošanos un stiprinot katrā jaunietī labās īpašības;
  • veidot jauniešu piederības sajūtu Latvijai, iepazīstot Latvijas pilsētas, cilvēkus un dabu.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.–2025.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Projekta finansējums ir 14 998,23 eiro. Projekta mērķa grupa ir 12 Tukuma novada pašvaldībā un 12 Siguldas novada pašvaldībā deklarēti un faktiski dzīvojoši jaunieši ar ierobežotām iespējām vecumā no 13 līdz 25 gadiem, no kuriem 14 jaunieši nav bijuši iesaistīti aktīvā darbā ar jaunatni, vēsta Siguldas novada pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.