Menu
 

Pirmo reizi Gaujas Nacionālajā parkā norisināsies Sienāžu un siseņu dziesmu svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

18.augustā plkst.19.00-21.00 gleznainajā Gaujas senlejā - Siguldas Balonu pļavā - notiks Sienāžu un siseņu dziesmu svētki, kad projekta "LIFE for Species" eksperte Rūta Starka pastāstīs par sienāžu un citu taisnspārņu daudzveidību Latvijā. Dalībniekiem būs iespēja ieklausīties sienāžu un siseņu skaņu veidošanas, noteikšanas un interpretācijas procesos, kas tiek izmantoti bioakustiskajos pētījumos, informē Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

Pasākuma otrajā daļā dalībnieki ekspertes vadībā varēs iepazīt dabiskajā pļavā sastopamo sienāžu un siseņu daudzveidību, ar entomoloģiskajiem tīkliņiem saķerot dažus no tiem. Lai nemazinātu lielā sisinātāju kora dalībnieku skaitu, pēc izpētes tie tiks atlaisti atpakaļ dabā. Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt arī par dzīvotņu pareizu apsaimniekošanu, lai sienāžiem un siseņiem pļavas būtu piemērotas.

Ērtākai Sienāžu un siseņu dziesmu svētki baudīšanai DAP pārstāvji iesaka ņemt līdzi piemērotu pledu vai krēslu sēdēšanai, kā arī parūpēties par aizsardzību pret ērcēm.

Pasākums norisināsies ar projekta LIFE for Species" jeb “Apdraudētas sugas Latvijā: uzlabotas zināšanas un kapacitāte, informācijas aprite un izpratne” atbalstu, kura mērķis ir aktualizēt aizsargājamo un apdraudēto sugu sarakstu, balstoties uz zinātniski pamatotiem kritērijiem, uzlabot datu kvalitāti un pieejamību par sugām, kā arī palielināt sabiedrības un ieinteresēto pušu informētību un aktīvu rīcību sugu aizsardzībā Latvijā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.