Menu
 

Ādažos notiks Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes militārās mācības "Stiprais Grifs"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 16. līdz 22. oktobrim Ādažu militārajā poligonā notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes militārās mācības “Stiprais Grifs” ar mērķi pārbaudīt brigādes kājnieku vienību spēju integrēt netiešo uguns atbalstu uzdevumu izpildē. Mācības noslēgsies ar kombinēto ieroču kaujas šaušanas vingrinājumu, kas pietuvināts reālajiem kaujas uzdevumiem. Zemessardzes brigādes līmenī šāds augstas sarežģītības vingrinājums notiks pirmo reizi, norāda Zemessardzē.

Militārajās mācībās piedalīsies karavīri un zemessargi no visām Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes apakšvienībām, veicot kaujas šaušanu ar bruņojumā esošajiem ieročiem tādiem kā pašgājējhaubicēm, mīnmetējiem un citām ieroču sistēmām. “Stiprais grifs” sniegs iespēju pārbaudīt kājnieku vienību komandieru spēju plānot, sinhronizēt uguns jaudu kaujas vidē, piemērojot manevru un taktikas principus.

Īpaša loma militāro mācību norisē ir Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 25.kaujas atbalsta bataljonam, kurā koncentrēti kaujas atbalsta elementi, piemēram,  pašgājējhaubices un prettanku raķešu sistēmas. Bataljons ir viena no jaunākajām Nacionālo bruņoto spēku vienībām, un mācības “Stiprais Grifs” apliecinās bataljona kaujas spējas.

Nedēļas garumā Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Inženieru rota veidos pretmobilitātes šķēršļus un nodrošinās izdzīvošanas spēju paaugstinošus pasākumus. Ādažu militārais poligons sniegs ekskluzīvu iespēju rotai pārbaudīt militāro inženieru spēju kaujas vidē.

Mācību norises laikā no 16. līdz 22. oktobrim gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā Ādažu poligonā tiks izmantota gan mācību, gan kaujas munīcija un apgaismes lādiņi. Nacionālie Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret notiekošajām militārajām mācībām.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.