Menu
 

Carnikavā un Jūrmalā pielāgos pārgājienu takas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ar mērķi uzlabot tūrisma produktu pieejamību dažādām sabiedrības grupām Rīgas plānošanas reģions kopā ar partneriem uzsāk jaunu projektu “Pārgājienu taku pieejamība”, kura ietvaros pielāgos divu garo pārgājienu taku posmus Carnikavā un Jūrmalā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Projekta īstenotāji informēja, ka Carnikavā plānota divu pārgājienu ratiņkrēslu iegāde pārgājienu pieejamības veicināšanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem “Jūrtakas” posmā pie Carnikavas promenādes, kā arī universālā dizaina elementu izveide promenādes posmā, piemēram, pludmales paklājiņi cilvēkiem ratiņkrēslos, senioriem, vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Savukārt Jūrmalā iecerēta Labsajūtas takas pilnveide posmā no Dubultiem līdz Pumpuriem, kas paredz takas pieejamības uzlabošanu cilvēkiem ar redzes traucējumiem (norādes braila rakstā, vizuāli marķējumi, audiorisinājums u.c.), kā arī norādes pludmalē uz tuvākajām tualetēm, kas pieejamas cilvēkiem ar invaliditāti un kurās ir pārtinamais galdiņš zīdaiņiem.

Saistībā ar tūrisma attīstību Rīgas plānošanas reģions ir īstenojis vairākus projektus tūrisma attīstības jomā. Tostarp reģions piedalījās garās distances pārrobežu pārgājienu maršruta "Mežtaka" (Forest Trail) izveidē, kurā tika marķēts pārgājienu maršruts 1050 km garumā cauri Latvijas un Igaunijas mežiem no Rīgas līdz Tallinai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.