Menu
 

NBS: Nākamā gada budžets sola attīstību

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Nākamā gada aizsardzības budžets sola attīstību, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņš uzsvēra, ka nākamā gada budžets ir sabalansēts, lai pēc iespējas ātrāk NBS uzlabotu, iegūtu dažādas spējas, apmācītu speciālistus. "Tas liks justies daudz drošāk," teica Kalniņš.

Runājot par esošo situāciju saistībā ar karavīru skaitu, Kalniņš sacīja, ka šogad ir daudz labāka situācija. Kalniņš teica, ka regulārajos spēkos rekrutēti vairāk nekā 500 pilsoņi. Tāpat viņš atgādināja par cilvēkiem, kuri brīvprātīgi iestājušies Valsts aizsardzības dienestā (VAD).

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien iepazīsies ar Aizsardzības ministrijai nākamgad plānoto finansējumu un vidēja termiņa budžeta ietvaru. Ministrija kā prioritāros darbības virzienus 2024.gadā nosaukusi - turpināt VAD ieviešanu, kā arī sākt VAD karavīru iesaukšanu dienestam Zemessardzē (ZS) un rezerves virsnieku programmā.

Tāpat nākamā gada budžeta pasākumi paredz turpināt īstenot prioritāri attīstāmo spēju ieviešanu, proti, raķešu artilērija, slāņveida pretgaisa aizsardzība, krasta aizsardzība, bezpilota lidaparātu sistēmas un vadāmie lādiņi, kājnieku kaujas mašīnas, loģistikas transportlīdzekļi un lielkalibra munīcijas krājumu izveide.

Nākamā gada prioritātes ir arī veicināt NATO paplašinātās klātbūtnes brigādes līmeņa kaujas grupas izveidi ciešā sasaistē ar poligona "Sēlija" attīstību, kas paredz dzīvošanas atbalsta zonas būvniecību un šautuvju izveidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.