Menu
 

Pierīgas organizāciju pārstāvji dosies pieredzes apmaiņas vizītē uz Islandi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Biedrība "Pierīgas partnerība" EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” ietvaros no 2023.gada augusta līdz decembrim īsteno divpusējās sadarbības iniciatīvu “Kopā stiprāki un zinošāki”, informē biedrības pārstāvji.

Iniciatīvas ideja veidojusies projekta “Biedrības “Pierīgas partnerība” kapacitātes stiprināšana efektīvai līdzdalībai” ietvaros, un tās mērķis ir stiprināt sadarbību starpvalstu līmenī, nodrošinot kopīgu aktivitāšu plānošanu un īstenošanu, kā arī sniegt padziļinātāku zināšanu pārnesi, izpratni “Pierīgas partnerības” biedrorganizāciju vidū.

Projekta vadītāja un biedrības “Pierīgas partnerības” administratīvā vadītāja Maija Bebre norāda, ka iniciatīva veicinās ciešāku sadarbību starp Latvijas un Islandes organizācijām, sniedzot iespēju abu valstu organizācijām izprast citam citu labāk. “Lai izprastu un iegūtu praktisku pieredzi NVO infopunkta pārstāvētajās jomās un procesos, to tematisko grupu vadītājiem ir nepieciešama praktiska mācīšanās klātienē. Mēs ticam, ka Islandē gūtās zināšanas un pieredze pēc tam būs izmantojama organizācijas turpmākajās iniciatīvās Latvijā, sadarbību veidošanā, biedrorganizāciju līdzdalības veicināšanā.”

Tiekoties ar Islandes organizāciju pārstāvjiem, piemēram, par jauniešu, vides jautājumiem, sociālajiem jautājumiem, iedzīvotāju kopienu aktivizēšanu, plānots iepazīties ar veiksmes stāstiem, kas sniegtu iedvesmu arī nākotnes sadarbībai, un kopīgotu zināšanas ar NVO infopunkta tematisko grupu dalībniekiem, daloties sniegtu ieskatu arī citiem biedriem, interesentiem. Tāpat tiktu stiprināta NVO infopunkta zināšanu bāze un motivācija darbam nākotnē, tostarp iespēju pārstāvēt intereses, skaidro “Pierīgas partnerības” pārstāvji.

Iniciatīva "Kopā stiprāki un zinošāki" veicinās vairākas aktivitātes, no kurām galvenā ir pieredzes pārnese jeb izpētes brauciens uz Islandi, kura laikā ne tikai plānots tikties ar organizācijām, bet arī kopīgi organizēt izsoli sociālās organizācijas “Specialistarnir” atbalstam tirdzniecības centrā “Eiðistorg” Reikjavīkas piepilsētā Seltjarnarnesā, tādējādi tas ļautu izprast Islandes sabiedrību, demokrātijas apziņu, iegūt skaidrāka procesa izpratni. “Pierīgas partnerība” uzrunās vietējos amatniekus, mājražotājus par iesaisti, sniedzot savus produktus izsolei.

Plānotā vizīte ir sadarbības stiprināšanai ne tikai starp biedrību “Pierīgas partnerība” un partneri Islandē – Icelandic Rural Community Association (“Landsbyggðin lifi”) –, bet paplašinātu sadarbību starpvalstu līmenī plašāk, iesaistot biedrorganizācijas no abām valstīm. Vizītē uz Islandi piedalīsies pieci pārstāvji no biedrības "Pierīgas partnerība" biedroganizācijām un NVO infopunkta tematisko grupu aktīvisti un vadītāji, un tā tiek plānota 2023.gada novembra izskaņā kā piecu dienu sadarbības un pieredzes apmaiņas vizīte Islandes pilsētā Reikjavīkā, kur bāzēta partnerorganizācija. Vizīte paredzēta kā sarunas, iepazīšanās klātienē, ar diskusijām un dialoga veidošanu ar Islandes organizācijām un kopīgu domapmaiņu diskusijas veidā ar organizāciju pārstāvjiem. Iniciatīvas rezultātā plānots arī attīstīt ideju un veidot iestrādnes sadarbības projektu veidošanai nākotnē starptautiskajos projektu konkursos, vēsta biedrības pārstāvji.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.