Menu
 

Decembrī sāks kursēt jaunie elektrovilcieni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Satiksmes ministrija Foto - Satiksmes ministrija

Piektdien, 17. novembrī, uzņēmums “Škoda Vagonka” ir saņēmis nepieciešamo atļauju no Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas jauno elektrovilcienu ekspluatēšanai tirgū. Pirmais brauciens ar pasažieriem ir paredzēts šī gada decembrī, taču precīzs datums, kad jaunie elektrovilcieni uzsāks pasažieru pārvadājumus, tiks izziņots atsevišķi, informēja Satiksmes ministrijā.

Starp AS “Pasažieru vilciens” un Čehijas uzņēmumu “Škoda Vagonka” ir noslēgts līgums par 32 jaunu elektrovilcienu iegādi, no kuriem 23 vilcieni tiek iegādāti par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu. Šobrīd Latvija ir saņēmusi 18 jauno vilcienu sastāvus, tiem tiek veiktas pārbaudes un visi nepieciešamie priekšdarbi, lai elektrovilcienus nodotu “Pasažieru vilcienam” un varētu sākt to ekspluatāciju.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem, tajā ir sēdvietas 436 pasažieriem. Ar vilcieniem izpildīs reisus Aizkraukles, Tukuma, Skultes un Jelgavas virzienā. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām, kas ne tikai nodrošina pakalpojuma pieejamību ikvienam, bet arī saīsina pasažieru apmaiņas laiku pieturvietās. Iekāpšanas uz izkāpšanas ātrumu veicina arī platākas vilcienu durvis.

Jaunie elektrovilcieni nodrošinās komfortablāku braukšanu pasažieriem. Vilcienos ir klimata kontrole, ergonomiski sēdekļi, mūsdienu prasībām atbilstošas labierīcības. Tie ir aprīkoti ar video un audio informēšanas sistēmām, Wi-Fi pieslēgumu. Vilcienu gaita, salīdzinot ar pašlaik lietošanā esošajiem, ir vienmērīgāka un trokšņu līmenis salonos ir zemāks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.