Menu
 

Militārajās mācībās "Winter Shield 2023" Ādažu poligonā trenēs bruņoto spēku vienību sadarbību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - srž. Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija Foto - srž. Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija

No 21.novembra līdz 3.decembrim Ādažu poligonā norisināsies ikgadējās starptautiskās militārās mācības "Winter Shield 2023", lai trenētu vienību kaujas spējas un bruņoto spēku savstarpējo sadarbību, informē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta Komunikācijas pārvaldē.

Militārajās mācībās piedalīsies Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde, Zemessardzes 25.kaujas atbalsta bataljona, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas un Amerikas Savienoto Valstu karavīri. Mācības tiek īstenotas ar mērķi plānot vienību spējas un veikt operācijas, lai uzlabotu vienību integrāciju un savstarpējo savietojamību.

Mācību uzdevumi ir pilnveidot prasmes šķēršļu un mīnu lauku pārvarēšanā, cietušo evakuēšanā, veikt aizsardzības manevrus, kā arī koordinēt netiešās uguns un tuvā gaisa atbalstu. Šogad mācības liels uzsvars būs likts uz kaujas inženieru spēju stiprināšanu uzdevumu izpildē, vēsta NBS pārstāvji.

Mācību periodā diennakts gaišajā un tumšajā laikā notiks haubiču, mīnmetēju, granātmetēju, ložmetēju un kājnieku atbalsta ieroču kaujas šaušana. Mācību noslēguma fāzē plānots demonstrēt raķešu sistēmas "Himars" darbību.

Mācību aktivitātes ar kaujas šaušanu militārajā poligonā "Ādaži" plānotas no 21. līdz 24.novembrim un no 28. līdz 29.novembrim. NBS aicina ar sapratni izturēties pret Latvijā notiekošajām militārajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, kas vērstas uz valsts nacionālās aizsardzības un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.