Menu
 

Aptauja: pusei iedzīvotāju svarīgākais zemes iegādē privātmājai ir infrastruktūras tuvums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Izdarot izvēli par zemes iegādi privātmājas būvniecībai, vairāk nekā pusei (52 %) Latvijas iedzīvotāju galvenais kritērijs ir pilsētas infrastruktūras tuvums, un šis iemesls svarīgāks ir Rīgas un tās apkārtnes iedzīvotājiem, liecina bankas “Citadele” veiktā aptauja. Gandrīz tikpat daudz jeb 50 % aptaujāto par galveno kritēriju zemes īpašuma iegādei norāda klusu un ainavisku vietu.

Savām vajadzībām atbilstošu zemes platību kā galveno kritēriju izceļ 38 %, savukārt ūdens tuvums ir svarīgs 35 % respondentu. Sakārtota un attīstīta tuvējā apkārtne, piemēram, dabas tuvums, pieejami bērnu laukumi, sakopti parki, ir aktuāla 33 % respondentu, un visbiežāk šos kritērijus atzīmējuši daudzbērnu ģimeņu vecāki.

Aptaujas datu dinamika liecina – jo jaunāks cilvēks, jo lielāka nozīme tiek pievērsta kaimiņu, dabas, bērnu laukumu un parku pieejamībai. Atšķirības ir vērojamas arī dažādu ienākumu grupās – jo turīgāka ir mājsaimniecība, jo lielāka uzmanība tiek pievērsta pilsētas infrastruktūras tuvumam.

Aplūkojot datus reģionu griezumā, redzams, ka pilsētas infrastruktūras tuvums biežāk svarīgs Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem, to izceļ attiecīgi 55 % un 58 % respondentu. Tie iedzīvotāji, kuri dzīvo lauku īpašumos, visbiežāk kā svarīgāko izceļ klusu un ainavisku zemes atrašanās vietu (51 %).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.