Menu
 

Aptauja: 90% Latvijas iedzīvotāju kaut reizi ir saņēmuši nenoderīgu dāvanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ziemassvētki ir laiks, kad tiek pasniegts un saņemts visvairāk dāvanu, tomēr nereti līdzcilvēku sarūpētās veltes ir saņēmējam neatbilstošas, nešķiet noderīgas un tiek uzglabātas bez pielietojuma vai izmestas. Saskaņā ar aptaujas datiem 90% Latvijas iedzīvotāju kaut reizi ir saņēmuši nenoderīgu, sev neatbilstošu dāvanu.

Kā liecina aptaujas rezultāti, katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs nelietderīgas dāvanas saņem vienmēr vai ļoti bieži, bet katrs otrais – ik pa laikam. Lielākoties (44%) šādas dāvanas tiek uzglabātas bez pielietojuma vai pat izmestas atkritumos (4%).

Kaut arī iedzīvotāji norāda, ka bieži saņem nelietderīgas un sev neatbilstošas dāvanas, viņu pašu galvenais kritērijs, izvēloties dāvanas līdzcilvēkiem, ir tieši dāvanas piemērotība tās saņēmējam (73%), kam seko cena (19%) un simboliskā nozīme (17%).

Cenu kā galveno kritēriju dāvanu iegādei biežāk izvēlas jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem (36%), bet visretāk – seniori (12%).

Aicinot svētkus svinēt ilgtspējīgi un pārdomāt svinēšanas paradumus, gan rūpīgi izvēloties dāvanas, gan nododot citiem saņemtās dāvanas, kas pašiem nešķiet noderīgas, tirdzniecības centrā “Šokolāde” Siguldā atvērts pirmais “Dāvanu maiņas skapis”. To īstenojis vides resursu apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļais punkts” kopā ar partneriem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.