Menu
 

Valsts prezidents gadumijas uzrunā aicina iedzīvotājus nebaidīties sapņot un darīt

  • Autors:  LETA
Foto, video - Valsts prezidenta kanceleja Foto, video - Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs savā gadumijas uzrunā aicināja Latvijas iedzīvotājus nebaidīties sapņot, darīt, kļūdīties un atkal darīt.

Viņš atzīmēja, ka Vecgada vakars ir mirklis pirms jauniem mērķiem, darbiem un sapņiem, tomēr uz jauno gadu var pārnest arī vecā gada cerības. 

"Tikai šoreiz, lai no cerībām dzimst mērķi. Un lai no mērķa dzimst atbildība, jo neviens cits jau mūsu dzīves nepadarīs ne gaišākas, ne skaistākas. Mūsu laime ir mūsu atbildība. Un būt pašiem savas dzīves noteicējiem ir ļoti liela laime," sacīja Valsts prezidents.

Viņš uzsvēra, ka gadumija paies, svētku čalas pierims, un katram ar savu attieksmi, atbildību ir jādara viss, lai Latvija taptu drošāka un skaistāka.

"Esmu apņēmības pilns kopā ar jums visiem nākamgad celt mūsu labāko valsti pasaulē - mūsu Latviju. Un mums tas izdosies!" teica Rinkēvičs.

Prezidents novēlēja, lai ikdienišķas nejēdzības katru mudinātu domāt - kā tieši es varu kaut ko uzlabot. Tāpat viņš novēlēja uz citiem neskatīties caur pieri, bet gan ar gaišām acīm un atvērtu sirdi.

Rinkēvičs aicināja ik dienu domāt vienam par otru, pieskatīt vienam otru, un rūpēties par tiem, kas "nav mēs, bet ir mūsējie". 

"Nemeklēsim atšķirīgo. Tā mums ir gana. Bet kā pašsaprotamu uztversim labu vārdu, smaidu un uzmundrinājumu," vēlēja Valsts prezidents.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.