Menu
 

Jaunajā gadā Latvijas iedzīvotāji visbiežāk apņemas veltīt vairāk laika savai veselībai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jaunajā gadā Latvijas iedzīvotāji visbiežāk apņemas veltīt vairāk laika savai veselībai – uzturam, miegam, atpūtai, liecina pētījumu kompānijas “Kantar” veiktās aptaujas rezultāti. To ir norādījuši 24% aptaujāto iedzīvotāju.

Nepilna piektā daļa jeb 18% iedzīvotāju jaunajā gadā apņemas veltīt vairāk laika sportam, uzlabot fizisko formu, 15% iedzīvotāju – veltīt vairāk laika ģimenei, tuvajiem, kā arī apgūt jaunas zināšanas, prasmes. Savukārt 13% iedzīvotāju jaunajā gadā apņemas doties sen kārotā ceļojumā.

11% iedzīvotāju apņēmušies pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus (nomainīt darbu, pakāpties karjerā u.tml.), veidot uzkrājumus (11%), kā arī veltīt vairāk laika hobijiem (10%). 9% iedzīvotāju jaunajā gadā plāno, cik vien iespējams, samazināt izdevumus, būt taupīgiem, samazināt vai atteikties no kaitīgajiem ieradumiem (smēķēšana, alkohols, neveselīgs uzturs u.tml.), kā arī spēt nokārtot parādsaistības (8%).

6% iedzīvotāju nākamajā gadā apņemas atrast darbu, kā arī veltīt mazāk laika sociālajiem tīkliem, sērfošanai internetā (6%) kam seko apņemšanās atrast mūža mīlestību (4%), saprast dzīves jēgu, savu misiju uz zemes (4%), sākt plānot savu budžetu (3%), sagaidīt ģimenes pieaugumu (3%), iestūrēt laulības ostā (2%), vēsta aptaujas autori.

12% iedzīvotāju ir norādījuši, ka neko neapņemas, jo viņiem ir labi tāpat, savukārt 8% iedzīvotāju ir pauduši, ka neko neapņemas, lai pēc tam nekas sev nav jāpārmet.

Vairāk laika veltīt savai veselībai  salīdzinoši biežāk apņemas sievietes, iedzīvotāji ar augstiem personīgajiem ienākumiem (1501 eiro un vairāk “uz rokas”). Veltīt vairāk laika ģimenei, tuvajiem vidēji biežāk apņemas iedzīvotāji vecuma grupā 35-44 gadi, iedzīvotāji, kuriem ir bērni, iedzīvotāji ir salīdzinoši augstākiem personīgajiem ienākumiem (1001-1500 eiro “uz rokas”).

Apņemšanos spēt nokārtot parādsaistības sev salīdzinoši biežāk ir izvirzījuši iedzīvotāji, kuriem ir divi un vairāk bērni, kā arī strādnieki, retāk – 18-24 gadus veci iedzīvotāji. Veltīt vairāk laika sportam, uzlabot fizisko formu caurmērā biežāk apņemas iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem gan personīgajiem, gan ģimenes ienākumiem uz vienu cilvēku, savukārt retāk – strādnieki, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem gan personīgajiem, gan ģimenes ienākumiem uz vienu cilvēku.

Raksturīgi, ka veidot uzkrājumus biežāk apņemas iedzīvotāji vecuma grupā 25-34 gadi, savukārt retāk – 55-65 gadus veci iedzīvotāji. Saprotams, ka atrast darbu, vidēji biežāk apņemas nestrādājošie, vēsta “Kantar”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.