Menu
 

Ādažu un Siguldas novados norisināsies militārās mācības "Furious Wolf 24"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 15. līdz 19. janvārim  Ādažu un Siguldas novados norisināsies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā Gaisa atbalsta kontrolieru organizētās militārās mācības “Furious Wolf 24”, vēsta NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta Komunikācijas pārvaldē.

Militārā vingrinājuma ietvaros Latvijas gaisa telpā notiks sabiedroto gaisa spēku iznīcinātāju zemie pārlidojumi gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Mācību laikā paredzēta militārās tehnikas un karavīru pārvietošanās pa Latvijas galvenajiem un reģionālajiem ceļiem.

Mācībās piedalīsies tuvā gaisa atbalsta kontrolieri no Amerikas Savienotajām Valstīm, Čehijas,  Francijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Norvēģijas un Vācijas, kā arī Mehanizētās kājnieku brigādes Apvienotās uguns novērotāji un tuvā gaisa atbalsta kontrolieri kopā ar Zemessardzes 1. Rīgas brigādes un 27. kājnieku bataljona bezpilotu lidaparātu speciālistiem.

Šādas militārās mācības ievērojami uzlabo izpratni par vienību lomu kopēju uzdevumu izpildē un sniedz neatsveramu ieguldījumu visaptverošā valsts aizsardzībā, veicinot uzņemošās valsts atbalsta funkciju izpildi ienākošām sabiedroto valstu vienībām, skaidro NBS.

Mācības “Furious Wolf 24” regulāri norisinās visās trīs Baltijas valstīs un to mērķis ir vingrināties tuvā gaisa atbalsta integrācijai vienību atbalstam pilsētvidē un ārpus tās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.