Menu
 

KNAB visbiežāk konstatējis amatpersonu prettiesisku rīcību ar finanšu līdzekļiem un amata savienošanas ierobežojumu pārkāpumus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Interešu konflikta novēršanas jomā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvadītajā gadā visbiežāk konstatēja amatpersonu prettiesisku rīcību ar iestādes finanšu līdzekļiem un mantu, tai skaitā darba autotransporta izmantošanu privātām vajadzībām, kā arī amata savienošanas ierobežojumu pārkāpumus.

Pārkāpumi visbiežāk saistāmi ar valsts amatpersonu neuzmanību un paviršu attieksmi pret normatīvajos aktos noteikto kārtību.

KNAB pretkorupcijas jomā 2023.gadā izcēla vairākas tendences. Pērn KNAB novēroja, ka pakāpeniski pieaug juridisko personu skaits, kas tiek sauktas pie atbildības par to interesēs īstenotu valsts amatpersonu kukuļošanu Latvijā un ārvalstīs. Tas liecinot, ka privātpersonas nereti veic kukuļošanu tieši juridisko personu interesēs. 

KNAB īpaši akcentē starpinstitucionālās sadarbības nozīmi korupcijas apkarošanā - pērn izmeklēti vairāki kriminālprocesi, kas sākti pēc informācijas saņemšanas no citām institūcijām, piemēram, Eiropas Prokuratūras. Tas KNAB ieskatā veicinājis ciešāku sadarbību gan nacionālā, gan pārrobežu līmenī.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.