Menu
 

Otrdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanas apstākļus gandrīz visā Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Otrdienas rītā sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 158 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz: Tallinas šosejas (A1) visā posmā; Vidzemes šosejas (A2) visā posmā; Valmieras šosejas (A3) visā posmā; Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne; A4) visā posmā; Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte; A5) visā posmā; Daugavpils šosejas (A6) visā posmā; autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) visā posmā.

Tāpat braukšanas apstākļi apgrūtināti uz: Bauskas šosejas (A7) visā posmā; Jelgavas šosejas (A8) visā posmā; Liepājas šosejas (A9) visā posmā; Ventspils šosejas (A10) visā posmā; autoceļa Liepāja–Lietuvas robeža (Rucava) (A11) visā posmā; Rēzeknes šosejas (A12) visā posmā; autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) visā posmā; Daugavpils apvedceļa (A14) visā posmā; Rēzeknes apvedceļa (A15) visā posmā. Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji atgādina, ka sniega kārta un apledojums var veidoties atkāroti, arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicina informēt “Latvijas Valsts ceļus”, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos “Twitter” un “Facebook”. 

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.