Menu
 

Briškens rosina disciplinārlietu par Satiksmes ministrijas valsts sekretāres Stepanovas iespējamiem pārkāpumiem

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) rosinājis disciplinārlietu par iespējamajiem pārkāpumiem Satiksmes ministrijas valsts sekretāres Ilondas Stepanovas darbībā.

Lai gan ministrs neatklāj, pret ko ierosināta disciplinārlieta, aizbildinoties ar personas datu aizsardzību, portāls "Delfi" vēsta, ka tā ir Stepanova. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Stepanova patlaban ir atstādināta no amata un viņai liegts uzturēties ministrijā.

Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka disciplinārlietas ietvaros tiks izmeklēta iespējama SM amatpersonas amata pienākumu nepildīšana un pilnvaru pārsniegšana, nodarot būtisku mantisku zaudējumu vai kaitējumu valsts interesēm.

SM pārstāvji aģentūrai LETA neatbildēja uz jautājumiem par to, vai disciplinārlieta ierosināta saistībā ar "Rail Baltica" projektu vai vilcienu kavējumiem, norādot, ka vairāk komentārus patlaban nesniegs.

Visticamāk, disciplinārlieta ir ierosināta saistībā ar "Rail Baltica" projektu.

Jau ziņots, ka Stepanova SM valsts sekretāres pienākumus pilda no 2020.gada 11.februāra. Savukārt no 2015.gada līdz 2019.gada martam viņa bija Valsts kontroles padomes locekle, bet iepriekš - no 1996.gada - strādāja Finanšu ministrijā (FM), kur ieņēma amatus nodaļu un departamentu vadībā. No 2006.gada viņa strādāja par FM Budžeta departamenta direktori, liecina informācija LETA arhīvā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.