Menu
 

Zemessardze rīkos apmācības Mārupes novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Regulāro spēku vienības un Zemessardze, www.flickr.com Foto - Regulāro spēku vienības un Zemessardze, www.flickr.com

Zemessardzes 1.Rīgas brigādes 17.kaujas atbalsta bataljons no šī gada 12. līdz 16. februārim rīkos apmācības karavīriem Mārupes novada pašvaldības teritorijā, informē pašvaldības pārstāvji.

Apmācībās dienas gaišajā laikā tiks izmantota salūtmunīcija un pirotehniskie materiāli. Karavīri pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, uz koplietošanas ceļiem un ne dziļāk pa 5 metriem no koplietošanas ceļiem, un mežos tiks izpelēti kontakti. Mācībās netiks veikti standarta veida karavīra rutīnas darbi, līdz ar to netiks nodarīts kaitējums mežam, augsnei un augu valstij. Apmācību ietvaros iespējama karavīru nakšņošana ar ugunskuru.

Karavīri pārvietosies ar militāro tehniku "Mercedes Bendz GD 290" un "Tayota Hilux" un ar transporta līdzekļiem nebrauks pa laukiem un klajumiem, mežiem vai privātajās teritorijās. Karavīri pārvietosies Latvijas armijas formastērpos, ar ekipējumu un ar ieročiem. Salūtmunīcijas čaulītes un pirotehnikas materiāli tiks savākti, kā arī karavīri pēc sevis sakārtos iespējamo nakšņošanas vietu, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.