Menu
 

Aptauja: Vairāk nekā puse iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā netiek rūpīgi ievēroti darba drošības noteikumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

53% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka mūsu valstī drīzāk netiek rūpīgi ievēroti darba drošības noteikumi, lai izvairītos no nelaimes gadījumiem darba vietā, kamēr vien 35% uzskata, ka noteikumi tiek ievēroti atbilstoši darba drošībai, noskaidrots “Norstat Latvija” un tekstila nomas uzņēmuma “Lindstrom” veiktajā aptaujā.

Jaunākie aptaujas dati liecina, ka, pamanot acīmredzamu darba drošības noteikumu pārkāpumu, piemēram, drošības ķiveres nevalkāšanu daudzstāvu ēkas remontdarbu laikā, 42% aptaujāto iedzīvotāju par pārkāpumu drīzāk neaizrādītu, kamēr vēl teju tik pat daudz jeb 41% aptaujāto par to drīzāk aizrādītu.

Fakts, ka 42% aptaujāto neaizrādītu par acīmredzamu drošības noteikumu pārkāpumu, norāda uz nevēlēšanos personīgi iejaukties darba drošības jautājumos. Tomēr dati rāda arī pozitīvu tendenci – 41% aptaujāto izvēlētos arī aizrādīt par drošības pārkāpumiem, kas liecina, ka daļa sabiedrības ir gatava iesaistīties, lai preventīvi novērstu darba drošības pārkāpumus.

Pēc Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2023. gada 1. janvāra līdz 10. novembrim nelaimes gadījumos darbā bojā gājuši 25 nodarbinātie. Salīdzinājumam, 2022. gadā šajā laika posmā bojā bija gājuši 26 nodarbinātie. Valsts darba inspekcijas dati arī liecina, ka no pērnā. gada 1. janvāra līdz 10. novembrim smagus miesas bojājumus guvuši 174 cilvēki, savukārt 2022.gadā smagus miesas bojājumus darba vietā guva 206 nodarbinātie.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.