Menu
 

No nākamā gada varētu atteikties no transportlīdzekļu tehniskās apskates uzlīmēm

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) plāno, ka no 2025.gada varētu atteikties no transportlīdzekļu tehniskās apskates uzlīmēm, apstiprināja CSDD pārstāvji.

CSDD papildināja, ka šobrīd tiek strādāts pie normatīvo aktu izmaiņām, jo, lai atteiktos no transportlīdzekļu tehniskās apskates uzlīmēm, ir jāveic grozījumi Ceļu satiksmes likumā un Ministru kabineta noteikumos.

Plāns ir sagatavots, tas ir saskaņots arī ar Satiksmes ministriju, un ir paredzēts, ka no transportlīdzekļu tehniskās apskates uzlīmēm varētu atteikties no nākamā gada, sacīja CSDD.

Tāpat direkcijā skaidroja, ka šāds plāns ir sagatavots, jo mūsdienās, dzīvojot digitālā laikmetā, ir arī citi - digitalizēti risinājumi, lai fiksētu transportlīdzekļa tehnisko stāvokli un lai uzzinātu, vai transportlīdzeklim ir izsniegta atļauja piedalīties ceļu satiksmē.

Tādējādi arī tiesībsargājošās iestādes operatīvi, izmantojot CSDD Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistru, var pārliecināties par transportlīdzekli un tā vadītāju.

Vienlaikus CSDD pārstāvji minēja, ka ir jāatrod risinājums arī gadījumiem, kad transportlīdzeklis vēlēsies izbraukt no Latvijas, piebilstot, ka Eiropas Savienības līmenī ir jābūt vienotai pieejai, kā digitalizēt šo sistēmu, bet CSDD ir gatava to īstenot.

Vienlaikus informācija CSDD mājaslapā liecina, ka maksa par tehniskās apskates uzlīmi ir 2,19 eiro. Savukārt Ceļu satiksmes likums patlaban paredz, ka transportlīdzekļa vadītājam, cita starpā, jāuzrāda arī tehniskās apskates uzlīmi ar atļaujas (pagaidu atļaujas) piedalīties ceļu satiksmē derīguma termiņu.

Ja iepriekš izsniegtā, spēkā esošā tehniskās apskates uzlīme ir nozaudēta vai bojāta (piemēram, pie transportlīdzekļa vējstikla nomaiņas), vai mainījušies transportlīdzekļa uzskaites dati, kas tiek norādīti transportlīdzekļa tehniskās apskates uzlīmē, jāsaņem tehniskās apskates uzlīmes dublikāts, norādīts CSDD mājaslapā.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.