Menu
 

Atbildīgās institūcijas līdz pavasarim un vasarai sagatavos nepieciešamos tiesību aktu Krīzes vadības centra darbības sākšanai

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Atbildīgās institūcijas līdz pavasarim un vasarai sagatavos nepieciešamos tiesību aktu projektus Krīzes vadības centra darbības uzsākšanai un nodrošināšanai.

Valdība nākamnedēļ, 20.februārī, uzklausīs kārtējo ziņojumu par centru, un valdības lēmuma projekts paredz Valsts kancelejai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju līdz aprīļa beigām sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā ziņojumu ar priekšlikumiem par Krīzes vadības centra uzdevumu izpildei nepieciešamo struktūru, fizisko izvietojumu, personāla nodrošinājumu un materiāltehnisko nodrošinājumu.

Tāpat Valsts kancelejai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju līdz jūnija beigām būs jāsagatavo un jāiesniedz Ministru kabinetā nepieciešamie tiesību aktu projekti centra darbības sākšanai un nodrošināšanai, kā arī krīzes vadības sistēmas reorganizācijai.

Valsts kancelejai nepieciešamas trīs jaunas amata vietas uz laiku līdz šī gada decembrim, lai nodrošinātu nepieciešamos darbus Krīzes vadības centra darbības sākšanai un nodrošināšanai, kā arī krīzes vadības sistēmas reorganizācijai.

Jau ziņots, ka centrs tiktu iekļauts Valsts kancelejas sastāvā, bet funkcionāli padots Ministru prezidentam. Krīzes vadības padomes sekretariāta funkcijas pildītu Krīzes vadības centrs. Krīzes vadības padome pieņemtu lēmumus stratēģiskajā līmenī, centrs - operacionālajā līmenī.

Krīzes vadības centrs nepārņem jau izveidoto nozares ministriju krīzes vadības institūcijas funkcijas bet gan paredzēts, ka pārnozaru krīzes gadījumā centrs uzņemas šo institūciju darbības koordinācijas virsvadību.

Krīzes vadības centra uzdevumi būtu apdraudējumu, ievainojamības un noturības apzināšana, analīze un prognozēšana, informācijas aprites nodrošināšana, apdraudējumu pārvarēšanas resursu apzināšana un plānošana, metodiskā atbalsta sniegšana ministrijām un pašvaldībām to atbildības jomā esošo risku novērtēšanā un nepieciešamo apdraudējumu pārvarēšanas pasākumu noteikšanā.

Centru strādātu vismaz 12 darbinieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.