Menu
 

Norāde par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā būs jānodrošina tikai rakstveidā

  • Autors:  LETA
Foto - Ekonomikas ministrija Foto - Ekonomikas ministrija

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā pirms otrā lasījumā, kas tostarp paredz noteikt, ka mazumtirdzniecības uzņēmumiem informācija par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā jānorāda tikai rakstveidā.

Deputāti to pamatoja ar vēlmi nepopularizēt agresorvalstis ar minēto valstu karogiem.

Grozījumi paredz mazumtirdzniecības uzņēmumiem iespējas izvēlēties, kā tirdzniecības vietā norādīt informāciju par pārtikas produkta ražošanas valsti - ar karoga simbolu vai rakstveidā. Reizē regulējums neizslēdzot iespēju tirgotājiem norādīt produkta ražotājvalsti ar karoga simbolu un rakstveidā, sēdē skaidroja Juridiskais birojs.

Pēc Zemkopības ministrijas sagatavotās definīcijas pārtikas ražošanas valsts ir valsts, kurā pārtika ir iegūta, vai valsts, kurā ar produktu ir īstenotas darbības, kas būtiski maina sākotnējo produktu.

Iecerēts, ka tirgotāji informāciju par pārtikas ražošanas valsti norādīs atbilstoši pārtikas produkta marķējumā vai pavaddokumentos pieejamajai informācijai. Gadījumā, ja šāda informācija nav pieejama, pārtikas ražošanas valsti nenorādīs.

Par informācijas par pārtikas produkta ražotājvalsts nenorādīšanu plāno piemērot brīdinājumu vai naudas sodu fiziskai personai līdz 250 eiro, bet juridiskajai personai - līdz 1000 eiro.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.