Menu
 

Kopš septembra pie administratīvās atbildības saukti deviņi Saeimas deputāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Laikā no 2023.gada septembra līdz šī gada janvārim pie administratīvās atbildības saukti deviņi deputāti. Par to ziņojumu Saeimai ceturtdien sniedza Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra deputāti Anita Brakovska un Ainars Latkovskis pie administratīvās atbildības saukti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 līdz 30 kilometriem stundā vietās, kas apzīmētas ar ceļa zīmēm “Apdzīvotas vietas sākums” vai “Dzīvojamā zona”, vēsta Saeimas preses dienests.

Pie administratīvās atbildības saukts arī deputāts Igors Judins – par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību.

Administratīvā atbildība deputātiem Dmitrijam Kovaļenko un Nataļjai Marčenko-Jodko piemērota par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu, kā arī par amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā.

Deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Vilis Krištopans administratīvi sodīti par šaujamieroča, salūtieroča (akustiskā ieroča), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, šaujamieroča maināmās būtiskās sastāvdaļas, šāviena trokšņa slāpētāja (klusinātaja) vai šaujamieroča vai salūtieroča (akustiskā ieroča) munīcijas vai tās sastāvdaļas aprites noteikumu pārkapšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir attiecīgā ieroču atļauja.

Tāpat pie administratīvas atbildības saukta deputāte Linda Liepiņa – par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklaracijā.

Vēl administratīvā atbildība piemērota deputātam Edgaram Tavaram – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru masa nepārsniedz 7,5 tonnas, liecina Saeimas preses dienests informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.