Menu
 

Aptauja: Latvijā 70% vīriešu savu emocionālo stāvokli uzskata par pozitīvu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā 70% vīriešu savu emocionālo stāvokli uzskata par pozitīvu, liecina "Narvesen" pārvaldītāja "Reitan Convenience Latvia" un pētījumu aģentūras "Norstat Latvija" veiktā aptauja.

Novērtējot savu emocionālo stāvokli, 20% aptaujāto vīriešu vecumā no 18 līdz 74 gadiem to raksturoja kā pozitīvu, bet par drīzāk pozitīvu to atzina 50%. Vienlaikus 30% aptaujāto savu emocionālo stāvokli novērtēja kā negatīvu vai drīzāk negatīvu.

Saskaņā ar aptaujas datiem vislabāk Latvijā jūtas vīrieši vecumā no 40 līdz 59 gadiem.

Vienlaikus aptaujā secināts, ka vairāk nekā 30% vīriešu ir piedzīvojuši depresiju, trauksmi vai domas par pašnāvību - biežāk vecumā no 30 līdz 39 gadiem (45%) un no 18 līdz 29 gadiem (42%).

Aptaujā noskaidrots, ka 53% vīriešu Latvijā uzskata, ka attiecības ģimenē un ar līdzcilvēkiem ir nozīmīgs faktors, kas būtiski ietekmē viņu emocionālo stāvokli, kam seko finansiāla rakstura problēmas (52%), veselības jautājumi (52%) un stresa situācijas darbā (49%).

Kā liecina aptaujas dati, nozīmīgākie sabiedrībā valdošie uzskati par vīriešiem, kas visvairāk ietekmē vīriešu emocionālo labsajūtu, ir pārliecība, ka vīrietim jābūt galvenajam ģimenes uzturētājam, ko izcēluši 29% aptaujāto, kā arī uzskats, ka vīrietim nav jālūdz palīdzība, bet gan jārisina problēmas pašam, ko arī minējuši 29%. Tam seko uzskats, ka vīriešiem ir jābūt veiksmīgiem un jāieņem augsts amats (22%).

Tikmēr 38% aptaujāto atzina, ka sabiedrībā valdošie uzskati un stereotipi par to, kādam jābūt vīrietim, viņus neietekmē.

Attiecībā uz atbalstu emocionāli grūtos brīžos 63% vīriešu atzīst, ka saņem pietiekamu atbalstu no ģimenes, draugiem un kolēģiem, bet trešdaļa atzīst, ka šis atbalsts nav pietiekams.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.