Menu
 

Aptauja: Latvijā 32% iedzīvotāju atgūto nodokļu naudu plāno tērēt ikdienas vajadzībām

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju atgūto pārmaksāto nodokļu naudu plāno tērēt ikdienas vajadzību segšanai, liecina bankas "Citadele" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Vienlaikus 16% aptaujāto prognozē, ka viņiem visdrīzāk nebūs izveidojusies nodokļu pārmaksa.

Savukārt 13% respondentu norāda, ka ar atgūtajiem līdzekļiem papildinās krājkontu vai drošības spilvenu, 9% respondentu atgūtos līdzekļus plāno novirzīt krāšanai kādam lielākam mērķim un vēl tikpat liela daļa aptaujāto līdzekļus novirzīs ceļojumu tēriņiem.

Aptaujas dati liecina, ka Latvijas iedzīvotāji, salīdzinot ar kaimiņvalstīm, biežāk prognozē, ka viņiem būs izveidojusies nodokļu pārmaksa, jo tikai 16% uzskata, ka pārmaksa nebūs, savukārt Lietuvā tā uzskata 23% iedzīvotāju, bet Igaunijā - 30%.

Tāpat kaimiņvalstu iedzīvotāji salīdzinoši biežāk norāda, ka visdrīzāk viņiem būs jāveic nodokļu piemaksa valstij. Šādu atbildi Latvijā sniedza 4% respondentu, Igaunijā - 7%, bet Lietuvā - 12%.

Vienlaikus Latvijā 1% iedzīvotāju neko nezina par iespējām atgūt nodokļu pārmaksu, bet Lietuvā - 3%.

Banka atgādina, ka, lai atgūtu pārmaksātos nodokļus, no 1.marta iedzīvotāji var iesniegt ienākumu deklarāciju par aizvadīto gadu. Brīvprātīgo deklarāciju var iesniegt gandrīz trīsarpus gadus.

Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju par finanšu plānošanu banka "Citadele" ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica janvārī, tiešsaistē aptaujājot vairāk nekā 3000 Baltijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.