Menu
 

"If": Pieaug ceļojumos piedzīvoto zādzību skaits

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pēdējo gadu laikā ir tendence pieaugt Latvijas ceļotāju personīgo mantu zādzību skaitam, un nozagto lietu veids mēdz mainīties atbilstoši sezonai, informēja risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka visvairāk zādzību notiek Eiropas dienvidos - Itālijā un Spānijā, un pēdējo gadu laikā to skaitam ir tendence pieaugt. Garnadži pārsvarā ir iecienījuši telefonus, makus un zīmolu apģērbu.

Ļoti populāra vieta, kur uzdarbojas zagļi, ir sabiedriskais transports - vilciens, metro un citi, kur garnadži upurim no kabatas izvelk mobilo telefonu vai maku. Tāpēc lielpilsētās somas ieteicams nēsāt sev cieši klāt, lai vienmēr varētu pārredzēt savas mantas un tās nosargāt, iesaka apdrošinātāji. 

Pēc "If" datiem vidējā atlīdzība par nozagtām mantām ārvalstīs ir 500 eiro.

Tomēr zog arī citas mantas. Nesen kādam ceļotājam, kurš ar auto bija devies uz slēpošanas kūrortu Slovākijā, nozagts slēpošanas ekipējums, kas pa nakti bija atstāts automašīnā. Nodarītie zaudējumi bija 5000 eiro. Citā gadījumā Itālijā no automašīnas nozagts slēpošanas apģērbs, radot līdz pat 2000 eiro lielus zaudējumus.

Apdrošinātāji norāda, ka par zādzību ārvalstīs noteikti jāziņo tuvākajā policijas iecirknī, kur aicinās aizpildīt iesniegumu, norādot nozagto lietu veidu. Izziņas kopija no policijas noderēs, iesniedzot ceļojuma apdrošināšanas pieteikumu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.