Menu
 

Saeima atbalsta grozījumus valsts iestāžu sadarbības vienkāršošanai

  • Autors:  LETA
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Saeima pēc Valsts kontroles (VK) secinājumiem ceturtdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, ar kuriem paredzēts precizēt un vienkāršot valsts iestāžu sadarbības noteikumus.

Kā skaidrots likumprojekta anotācijā, ar izmaiņām paredzēts paplašināt starpresoru vienošanās kā sadarbības formas izmantošanu.

Starpresoru vienošanos plānots attiecināt sadarbību ne tikai starp dažādu Ministru kabineta (MK) locekļu padotībā esošajām iestādēm, bet uz sadarbību starp jebkurām vienas publiskās personas iestādēm.

Tajā skaitā tas attiektos uz iestādēm, kas nav padotas MK, kā arī starp iestādēm, kuras ir valdības viena locekļa padotībā.

Ar likuma grozījumiem paredzēts atteikties no vispārēja pienākuma saskaņot starpresoru vienošanās ar augstāku iestādi, tā vietā piešķirot augstākai iestādei rīcības brīvību paredzēts šādu saskaņošanu, ja tā nepieciešama.

Izmaiņas paredzēs arī skaidrāk nodalīt sadarbību starp publiskām personām atbilstoši sadarbības līgumam no sadarbības starp vienas publiskas personas iestādēm starpresoru vienošanās līmenī.

Grozījumi tiek virzīti, lai risinātu arī VK pirms vairākiem gadiem veiktajā revīzijas ziņojumā norādīto, ka valsts pārvaldē nav standartizēta un vienota pieeja līgumu izstrādē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.