Menu
 

Pētījums: gandrīz puse darba ņēmēju Latvijā no sava tiešā vadītāja atzinīgus vārdus saņem reti vai nesaņem nekad

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "Kantar" Ilustrācija - "Kantar"

45% darba ņēmēju regulāri (14%) vai bieži (31%) no sava tiešā vadītāja saņem atzinīgus vārdus, kamēr 47% tos saņem reti (34%) vai nesaņem nekad (13%), liecina pētījumu kompānijas “Kantar” aptaujas rezultāti.

Salīdzinoši biežāk regulāri vai bieži no sava tiešā vadītāja atzinīgus vārdus saņem gados jaunāki (18-24 gadus veci) darbinieki, augstākā līmeņa speciālisti, rīdzinieki, strādājošie, kuri kopumā ir apmierināti ar savu pašreizējo darbu un kuri arī jūtas novērtēti kā darbinieki.

Savukārt to, ka atzinīgus vārdus no sava tiešā vadītāja saņem reti vai nesaņem nekad, caurmērā biežāk ir norādījuši 45-54 gadus veci darbinieki (iespējams, darba devēji uzskata, ka labs sniegums šai grupai ir “pēc noklusējuma”), strādnieki, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē, kā arī apstrādes rūpniecībā strādājošie, Kurzemē nodarbinātie, tie darbinieki, kuri nedēļā strādā 41 un vairāk stundas, strādājošie, kuri ar savu pašreizējo darbu ir kopumā neapmierināti un kuri kopumā nejūtas arī novērtēti kā darbinieki.

Dati liecina, ka trīs no pieciem (61%) darba ņēmējiem saviem kolēģiem atzinīgus vārdus saka regulāri (17%) vai bieži (44%), kamēr katrs trešais (31%) atzīst, ka tos saka reti (28%) vai nesaka nekad (3%).

To, ka saviem kolēģiem regulāri vai bieži saka atzinīgus vārdus, salīdzinoši biežāk ir norādījušas sievietes, vadītāji, augstākā līmeņa speciālisti, izglītības nozarē strādājošie, sabiedriskajā sektorā nodarbinātie, rīdzinieki, strādājošie, kuri kopumā ir apmierināti ar savu pašreizējo darbu un kuri arī paši jūtas novērtēti kā darbinieki.

Savukārt to, ka atzinīgus vārdus saviem kolēģiem saka reti vai nesaka nekad, biežāk ir atzinuši vīrieši, strādnieki, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē nodarbinātie, tie, kuri ar savu pašreizējo darbu kopumā ir neapmierināti un kuri arī paši nejūtas novērtēti kā darbinieki.

“Kantar” pētījums atklāj, ka divas trešdaļas (67%) darba ņēmēju Latvijā kopumā jūtas novērtēti kā darbinieki (19% – jā un 48% – drīzāk jā), kamēr katrs ceturtais (23%) tāds nejūtas (6% – nē un 17% – drīzāk nē).

Dati liecina, ka kopumā novērtēti kā darbinieki salīdzinoši biežāk jūtas vadītāji, augstākā līmeņa speciālisti, darbinieki ar augstiem (1501 eiro un vairāk) personīgajiem ienākumiem, mikro uzņēmumos (1-9 darbinieki) strādājošie, darbinieki, kuri kopumā jūtas apmierināti ar savu pašreizējo darbu un no sava tiešā vadītāja ikdienā saņem atzinīgus vārdus un pateicību par paveikto.

Savukārt to, ka viņi nejūtas novērtēti kā darbinieki, vidēji biežāk ir norādījuši nekvalificēti strādnieki, darbinieki ar zemiem (līdz 600 eiro) personīgajiem ienākumiem, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē, kā arī administratīvajā un apkalpojošajā dienestā nodarbinātie, Kurzemē strādājošie, darbinieki, kuri kopumā jūtas neapmierināti ar savu pašreizējo darbu un arī no sava tiešā vadītāja ikdienā nesaņem atzinīgus vārdus par paveikto, vēsta “Kantar”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.