Menu
 

Aptauja: 67% vīriešu un tikai 29% sieviešu uzskata, ka pastāv dzimumu vienlīdzība atalgojumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Latvijas sabiedrība dzimumu līdztiesību vērtē kā ļoti būtisku un nepieciešamu vērtību, tomēr joprojām starp vīriešiem un sievietēm pastāv krasas viedokļu atšķirības, novērtējot reālo situāciju dažādās dzīves jomās. Divas trešdaļas vīriešu (67 %) uzskata, ka pastāv līdztiesība atalgojumā, bet tā domā tikai nepilna trešdaļa sieviešu (29 %), liecina jaunākais “Novatore” dzimumu līdztiesības barometrs.

Arī citās jomās vīrieši dzimumu līdztiesības situāciju Latvijā vērtē salīdzinoši pozitīvāk, bet sievietes – kritiskāk. 67 % vīriešu ir pārliecināti, ka ģimenēs pastāv vienlīdzība ikdienas pienākumu sadalē, bet šādam apgalvojumam piekrīt tikai 38 % sieviešu.

Trīs ceturtdaļas vīriešu (74 %) pilnībā piekrīt vai drīzāk piekrīt, ka Latvijā pastāv dzimumu līdztiesība vadošos amatos uzņēmumos un citās organizācijās, piemēram, valdēs, padomēs u.tml., kamēr līdzīgi domā tikai 44 % sieviešu.

Daļa sabiedrības sievietēm kā atbilstošāku piedēvē ģimenes dzīvi un rūpes par mājokli, savukārt vīriešiem – naudas pelnīšanu un karjeras attīstīšanu. 56 % aptaujāto uzskata, ka rūpes par bērniem un ģimeni vairāk piemērotas sievietēm, 42 % – ka abiem dzimumiem, un tikai 1 % – ka vīriešiem.

41 % ir pārliecināti, ka galvenajam pelnītājam ģimenē ir jābūt vīrietim, 58 % – ka jebkuram no partneriem, un tikai 1 % – ka sievietēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.