Menu
 

Aptauja: Latvijā 38% iedzīvotāju uzskata, ka darba devējs ar iemaksām pensiju trešajā līmenī nodrošina darbinieka nākotni

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vairāk nekā trešdaļa jeb 38% iedzīvotāju uzskata, ka darba devējs, veicot iemaksas viņu pensiju trešajā līmenī, palīdz nodrošināt darbinieka nākotni, informēja "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Vēl 36% domā, ka tas liecina par darba devēja rūpēm par darbinieku ilgtermiņā, ne tikai peļņas gūšanu.

Trešdaļa iedzīvotāju uzskata, ka darba devējs, veicot iemaksas darbinieku pensiju trešā līmeņa uzkrājumam, palīdz saglabāt darbinieku lojalitāti uzņēmumam. Piektdaļa jeb 22% iedzīvotāju pauž, ka tas liecina par labām darba devēja finansiālajām spējām.

Tāpat iedzīvotāji uzskata, ka tā ir laba iespēja uzņēmumiem izcelties uz citu darba devēju fona, veicina darbinieku vēlmi aizdomāties par nākotni, sniedz iespēju izmantot nodokļu atvieglojumus un palīdz jaunu darbinieku piesaistē.

Piektā daļa iedzīvotāju arī domā, ka iemaksas pensijas kapitālā motivē vidēja vecuma un vecāka gadagājuma darbiniekus, bet vismazāk respondentu jeb 5% piekrīt apgalvojumam, ka šādas iemaksas pensiju uzkrājumam motivē tieši jaunākus cilvēkus. 

"Luminor Bank" norāda, ka tas varētu būt skaidrojams ar to, ka, sākot karjeru, jaunāka gadagājuma iedzīvotāji vēl nav sākuši domāt par savu finansiālo labklājību vecumdienās, līdz ar to šādu darba devēja iniciatīvu neuzskata par prioritāti, bet tas var kalpot par labu signālu darba devējiem to aktualizēt, jo tieši jaunībā pieņemtajiem lēmumiem ir lielāka ietekme uz pensijas kapitālu

Lai arī aizvien nav tik daudz darba devēju, kas veic iemaksas pensiju trešajā līmenī, vērojama pozitīva tendence veikto iemaksu apmērā - aizvadītā gada trīs ceturkšņos darba devēji iemaksāja 15,888 miljonus eiro, kas ir par aptuveni 15% vairāk nekā tādā pašā periodā 2022.gadā, liecina Latvijas Bankas dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.