Menu
 

Apdrošinātājs: Akmens triecienu izraisītie vējstiklu bojājumi notiek retāk

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Apdrošināšanas kompānijai "Ergo" pieteikto KASKO atlīdzību skaits par akmens triecienu izraisītiem vējstiklu bojājumiem pēdējos gados ir samazinājies, tomēr par 23% pieaudzis vidējās izmaksātās atlīdzības apjoms, informēja "Ergo" pārstāvji.

Uzņēmuma statistika liecina, ka dažādi vējstiklu bojājumi ik gadu veido apmēram ceturto daļu no visiem "Ergo" KASKO atlīdzību pieteikumiem. Tostarp apdrošināšanas gadījumu biežākais iemesls ir akmens trieciens stiklā pēc tam, kad akmeni no ceļa gaisā nejauši pacēlis cits, garām vai priekšā braucošs, transportlīdzeklis.

Pērn 73% no kopumā 1320 "Ergo" pieteiktajiem vējstiklu bojājumiem radušies akmens trieciena rezultātā, un par tiem KASKO atlīdzībās izmaksāti teju 384 000 eiro. Savukārt kopējā par dažādiem vējstiklu bojājumiem izmaksātā summa aizvadītajā gadā pārsniedz pusmiljonu eiro, informē apdrošinātājs.

"Ergo" Atlīdzību regulēšanas departamenta direktore Sanita Rubene atzīmē, ka akmens trieciena izraisīto vējstiklu bojājumu daudzums tradicionāli sāk pieaugt martā un aprīlī, maksimumu sasniedzot vasaras mēnešos, kad autovadītāji biežāk dodas tālākos braucienos ārpus apdzīvotām vietām, kā arī vairāk pārvietojas pa grants ceļiem.

"Pērn visvairāk šādu KASKO pieteikumu "Ergo" saņēma jūnijā - 110, bet vismazāk decembrī - 36. Kaut arī kopumā pēdējos trijos gados novērojam minēto bojājumu skaita samazinājumu, vienlaikus par 23% pieaugusi vidējā izmaksātā atlīdzība - no 354 eiro 2021.gadā līdz 435 eiro 2023.gadā," papildina Rubene.

Viņa skaidro, ka vidējās izmaksātās atlīdzības pieaugums galvenokārt ir saistāms ar auto remonta servisa cenu pieaugumu, kā arī pašu vējstiklu izmaksām.

Lielākās izmaksas par vējstikla maiņu akmens trieciena dēļ pērn pārsniegušas 3000 eiro, savukārt šogad lielākā izmaksātā "Ergo" KASKO apdrošināšanas atlīdzība par akmens radītu bojājumu stiklā ir 1700 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.