Menu
 

Foto: Valsts prezidents: Brīvība un neatkarība ir jāaizsargā un jāaizstāv katru dienu

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Brīvība un neatkarība ir jāaizsargā un jāaizstāv katru dienu, Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienā pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, piedaloties nacionālo partizānu piemiņas pasākumā pie Īles bunkura.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, uzrunājot klātesošos, Rinkēvičs teica, ka 17.martā jau vairākus gadus pēc kārtas tiek atzīmēta Nacionālās pretošanās kustības piemiņas diena. Valsts prezidents atgādināja, ka pirms 80 gadiem Latvijas Centrālā padome pieņēma memorandu, aicinot atjaunot faktisko Latvijas suverenitāti un Latvijas valdību vēl vācu okupācijas laikā.

Piecus gadus vēlāk Īlē latviešu un lietuviešu nacionālie partizāni izcīnīja sīvu kauju pret padomju okupantiem, pret čekistiem, lielā mērā atgādinot, ka brīvības dzirksts ir dzīva, uzsvēra Valsts prezidents.

Šodien tiek godināta viņu piemiņa, atzīmēja Rinkēvičs, pasakoties visiem tiem, kuri garos padomju okupācijas gadus cīnījās un turēja piemiņā valsts neatkarību un beigās arī to atguva.

"Taču šī ir īpaša diena arī tādēļ, ka mēs labi zinām, ka pasaulē nav mierīgi, ka mūsu ukraiņu draugi šobrīd cīnās par brīvību lielā mērā tāpat kā savulaik gan nacionālie partizāni, gan Baltijas tautas cīnījās par savu brīvību. Brīvība nav pašsaprotama - par brīvību ir jācīnās un jāgatavojas to aizstāvēt katru dienu. Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka šodien, redzot šeit tik daudz cilvēkus no dažādām paaudzēm, mēs spēsim nosargāt savu neatkarību, savu drošību. Bet tam ir jāgatavojas - tam ir jābūt pastāvīgi gataviem," sacīja Rinkēvičs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.