Menu
 

Ziņo par Saulkrastu pludmalē izskalotu mīnmetēja mīnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/dans.jansons Foto - facebook.com/dans.jansons

Sociālo tīklu platformā “Facebook” publicēts Dana Jansona ieraksts, kurā autors pavēstījis par atradumu jūras krastā Koklīšu pludmalē Saulkrastos. Pastaigas laikā starp pludmales akmeņiem atrasta jūras izskalota mīnmetēja mīna, kas pēc formas atgādina pudeli.

“Pat es, cilvēks, kurš ir bijis noteiktas jomas speciālists un nedaudz it kā pārzina šādas lietas, pirmajā brīdī pat nopriecājos par "atradumu", jo domāju, ka esmu atradis senu vīna pudeli vai ko tamlīdzīgu... Tikai paņemot rokās, ātri sapratu, ka nebūs nekādi seno vīnu svētki, bet gan zvans policijai un sapieru tējas vakars,” raksta autors.

“Konkrētā mīna gan neradīja tūlītēju sprādzienbīstamību, jo ir bez uzspridzinājmehānisma. To gana ātri zinātāji var konstatēt. Taču parastie mirstīgie to, visticamāk, nezinātu. Un domātu, ka tiešām pudele vai vēl kas cits interesants. Un mēģinātu nodauzīt rūsu nost, piemēram... Un tad jau var visādi gadīties!”

Saulkrastu novada pašvaldības policija norāda, ka atradējam šādos gadījumos noteikti nevajadzētu atradumu aiztikt, bet nekavējoties ziņot pašvaldības policijai vai Valsts policijai un sagaidīt speciālistus. Policija norobežos vietu un izsauks Nacionālo bruņoto spēku sapierus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.