Menu
 

Latvijā ierodas Kanādas bruņoto spēku militārā tehnika un ekipējums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Aizsardzības ministrijas arhīvs Foto - Aizsardzības ministrijas arhīvs

Sestdien, 23.martā, Rīgas ostā ierodas Kanādas bruņoto spēku militārā tehnika un ekipējums, lai pastiprinātu sabiedroto militārās spējas un klātbūtni Latvijā.

Kā informēja Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamentā, militārā tehnika un ekipējums no 23. līdz 25.martam tiks nogādāts no Rīgas ostas Ādažu militārajā bāzē. Tehnikas pārvietošanas laikā var būt novērojami īslaicīgi satiksmes kustības ierobežojumi.

Kanāda ir vadošā valsts Latvijā izvietotajai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai, ko pašlaik veido ap 1900 no 11 valstīm: Albānijas, Čehijas, Islandes, Itālijas, Ziemeļmaķedonijas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Kanādas, atgādina NBS. 2024.gadā aprit septiņi gadi, kopš NATO paplašinātās klātbūtnes dalībvalstis un to karavīri ir veicinājuši un stiprinājuši Latvijas valsts iedzīvotāju drošību.

2022.gadā tika parakstīta vienošanās starp Latvijas un Kanādas aizsardzības ministriem par turpmāku Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas attīstību līdz brigādes līmenim. Vienošanās paredz pakāpenisku pastāvīgi izvietoto sabiedroto spēku pieaugumu Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.