Menu
 

Trešdaļa iedzīvotāju ir apmierināta ar iespējām iesaistīties lēmumu pieņemšanā, kas nosaka viņu dzīvesvietas attīstību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "Kantar" Ilustrācija - "Kantar"

Četras piektdaļas (79%) Latvijas iedzīvotāju kopumā ir apmierināti ar vietu vai apvidu, kurā viņi dzīvo – piektā daļa (22%) iedzīvotāju ir ļoti apmierināti, savukārt vairāk nekā puse (57%) ir diezgan apmierināti, noskaidrots pētījumu kompānijas “Kantar” aptaujā. Biežāk nekā sabiedrībā kopumā ar vietu/apvidu, kurā dzīvo, apmierināti ir cilvēki ar vairāk nekā diviem bērniem ģimenē.

Neapmierināti ar vietu vai apvidu, kurā dzīvo, ir salīdzinoši neliels iedzīvotāju īpatsvars (18%) – teju piektā daļa. No tiem 15% iedzīvotāju ir ne pārāk apmierināti un 3% nemaz nav apmierināti ar vietu/apvidu, kurā dzīvo. Kā liecina dati, biežāk tie ir nestrādājošie un cilvēki ar zemākiem ienākumiem.

Aptaujas dati atklāj arī to, ka trešā daļa (33%) iedzīvotāju ir kopumā apmierināti ar savām iespējām līdzdarboties un iesaistīties lēmumu pieņemšanā, kas nosaka viņu teritorijas (ciema/pagasta/pilsētas/novada) attīstību. No tiem 3% ir ļoti apmierināti, savukārt 30% ir diezgan apmierināti. Salīdzinoši biežāk ar savām iespējām līdzdarboties un iesaistīties apkārtējās teritorijas attīstībā apmierināti ir cilvēki, kuri ģimenē sarunājas latviešu valodā, un cilvēki ar vairāk nekā diviem bērniem ģimenē.

Turpretī aptuveni divas piektdaļas (44%) iedzīvotāju kopumā nav apmierināti ar savām līdzdarbošanās iespējām. Biežāk nekā sabiedrībā kopumā tā jūtas vīrieši, iedzīvotāji vecumā no 45 līdz 54 gadiem, cittautieši, iedzīvotāji ar citu (ne latviešu) sarunvalodu ģimenē un cilvēki ar zemiem personīgajiem ienākumiem.

Kas būtiski, arī rīdzinieki salīdzinoši biežāk ir norādījuši, ka nav apmierināti ar savām iespējām līdzdarboties un iesaistīties lēmumu pieņemšanā, kas nosaka viņu dzīvesvietas attīstību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.