Menu
 

Foto: Militārajā bāzē "Ādaži" atzīmē NATO 75.gadadienu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - vrsž. Gatis Indrēvics, Aizsardzības ministrija Foto - vrsž. Gatis Indrēvics, Aizsardzības ministrija

Ceturtdien militārajā bāzē "Ādaži" notika svinīga ceremonija, atzīmējot NATO pastāvēšanas 75.gadadienu.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamentā informēja, ka pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Andris Sprūds, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, kā arī NATO un Eiropas Savienības valstu militārie atašeji. Svinīgās ceremonijas laikā notika militāro gaisa kuģu zemie pārlidojumi virs Ādažu bāzes.

Pēc svinīgās ceremonijas klātesošie bija aicināti uz svētku kūkas mielastu, kuru ar zobenu grieza Nacionālo bruņoto spēku komandieris. Tāpat pasākuma laikā notika militārās tehnikas izstāde.

4.aprīlī Ādažos arī norisinājās karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem Ēnu diena, kuras laikā jauniešiem bija iespēja iepazīt darbu aizsardzības nozarē, līdz ar to pasākumā piedalījās arī aizsardzības nozares vadības un karavīru ēnas.

Ministrijā atgādina, ka NATO tika dibināta pirms 75 gadiem 1949.gada 4.aprīlī, un 32 dalībvalstis apliecina savu apņemšanos aizsargāt vienai otru un katru centimetru sabiedroto teritorijas, iedzīvotājus, brīvību un demokrātiju.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.