Menu
 

Valsts prezidents: Latvijai ir visas iespējas būt vienai no straujāk augošajām valstīm ES

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijai ir visas iespējas būt vienai no straujāk augošajām valstīm Eiropas Savienībā (ES), pārliecināts Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciālists Dāvis Doršs, ceturtdien Rinkēvičs tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) jaunievēlēto padomi, kā arī organizācijas valdi, uzklausot uzņēmēju viedokļus par Latvijas ekonomikas attīstību un pašreizējiem izaicinājumiem.

Valsts prezidents apsveica LTRK ar domnīcas "LaSER" izveidi un pirmā pētījuma "Četri nākotnes scenāriji Latvijai" prezentāciju.

"Nav šaubu, ka Latvijai ir visas iespējas būt vienai no straujāk augošajām valstīm ES, neesam ne ar ko sliktāki par kaimiņvalstīm. Šis mērķis ir skaidri jānoformulē un uz to jātiecas. Četri nākotnes scenāriji, ko piedāvā LTRK domnīcas pētījums, ir labs pamats. Svarīgi ir strādāt kopā gan pie vīzijas veidošanas, gan pie tās piepildīšanas," pauda Rinkēvičs.

Sarunā tika apspriesti uzņēmējiem aktuālie jautājumi, tai skaitā administratīvais slogs un birokrātija, nodokļu politika, darbaspēka pieejamība, finansējuma pieejamība, enerģētikas stratēģija. Tāpat puses pārrunāja savstarpējās sadarbības jautājumus, tostarp organizējot Valsts prezidenta ārvalstu vizītes.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.