Menu
 

Ādažu poligonā norisināsies tradicionālais vingrinājums "Berešu maršs"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigāde Foto – Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigāde

No 23. līdz 25.aprīlim Ādažu poligonā un tā apkārtnē esošajās teritorijās notiks gadskārtējais Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vingrinājums "Berešu maršs". Šogad tajā piedalīsies aptuveni 300 brigādes karavīru, tajā skaitā ap 80 valsts aizsardzības dienesta jaunieši.

"Berešu maršs" ir kļuvis par Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes tradīciju. Mehanizētās kājnieku brigādes beretes un vienības kokardes piešķiršanas pārbaudījuma mērķis ir apliecināt karavīru spējas un vēlmi būt piederīgiem brigādei, tās veicamajiem uzdevumiem un tradīcijām.

Pārbaudījums paredz 24 stundu laikā veikt aptuveni 50 km garu distanci, veicot dažādus taktiskos uzdevumus, kas izvietoti 10 stacijās, nesot noteikto ekipējumu mugursomā.

"Berešu maršs" sāksies 23.aprīļa rītā plkst.6.00 līdz ar pirmās komandas startu četru cilvēku sastāvā un noslēgsies līdz ar pēdējās komandas finišu. Sekmīgi paveicot uzdevumus, karavīrs iegūs tiesības nēsāt smilšu krāsas bereti un vienības kokardi, kas apliecina un simbolizē piederību vienībai.

Maršs notiks gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām aktivitātēm un īslaicīgajiem satiksmes kustības ierobežojumiem uz koplietošanas ceļiem ap Ādažu poligonu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.