Menu
 

Aptauja: 38% Latvijas vīriešu dāvanu izvēles procesu izjūt kā galvassāpes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Aptauja: 38% Latvijas vīriešu dāvanu izvēles procesu izjūt kā galvassāpes arhīvs

Šī gada decembra sākumā veiktā aptauja liecina, ka dāvanu iegādes process lielai daļai iedzīvotāju sagādā grūtības. Kopumā dāvanu iegādi kā lielāku vai mazāku apgrūtinājumu izjūt 70% Latvijas iedzīvotāju. Visgrūtāk klājas vīriešiem – 38% no visiem atzīst, ka šo procesu izjūt kā galvassāpes.

Šī mēneša sākumā veiktās aptaujas dati apliecina – Ziemassvētku dāvanu pirkšana, tuvinieku un draugu apdāvināšana Latvijā ir stabila tradīcija, ko atzīst 90% aptaujāto. 42% iedzīvotāju atzīst, ka saskaras ar grūtībām izdomāt, ko dāvināt. Bet tikai aptuveni trešdaļa (35%) iedzīvotāju atminas, ko saņēmuši dāvanā pērnajos svētkos.

Tirdzniecības parka “Alfa” sadarbībā ar aģentūru “OMD Latvija” veiktajā pētījumā piedalījās 706 respondenti no visas Latvijas vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Lai piešķirtu dāvanām emocionālu vērtību, šogad t/p “Alfa” iespējams iegādāties dāvanu, kas ir ziedojums. Proti, dāvana jeb sertifikāts skaistas apsveikuma kartītes formātā apliecinās, ka tās saņēmēja vārdā veikts ziedojums SOS bērnu ciematiem. Visi ienākumi šīs labdarības akcijas ietvaros, kas norisināsies līdz 31.decembrim, 100% apmērā tiks novirzīti SOS Bērnu ciematu asociācijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.